سفارش تبلیغ
صبا ویژن
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
آپلود عکس
حاج قاسم
سه شنبه 96/1/22 ساعت 10:0 عصر | نوشته ‌شده به دست رضا خانگلی | ( نظرات )

 

حاج قاسم تیتر یک اندیشکده آمریکایی+ عکس

موسسه مطالعات جنگ با همکاری امریکن اینترپرایز گزارشی درباره نفوذ ایران در حوزه شرق مدیترانه، مصر، عراق و افغانستان منتشر کرده است.

به گزارش مشرق، موسسه مطالعات جنگ با همکاری موسسه امریکن اینترپرایز گزارشی درباره نفوذ ایران در حوزه شرق مدیترانه، مصر، عراق و افغانستان منتشر کرده است.نکته جالب توجه اینکه عکس سردار قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه به عنوان عکس روی جلد این گزارش انتخاب شده است.

محتوای این گزارش شامل بررسی میزان نفوذ ایران در شرق مدیترانه نظیر سوریه، لبنان، حزب الله، کرانه باختری و نوار غزه - شامل حماس، جهاد اسلامی فلسطینی و گردانهای الاقصی - می شود. همچنین این گزارش میزان نفوذ و راهکارهای ایران برای افزایش نفوذ خود در سه کشور عراق، مصر و افغانستان را نیز تشریح می کند.


در بخشی از خلاصه اجرایی این گزارش آمده است: جمهوری اسلامی ایران از سال 2008 تا کنون با پیروی از یک استراتژی یکپارچه قدرت نرم، نفوذ خود را در سرتاسر منطقه گسترش داده که برای این منظور از ابزارهای سیاسی، اقتصادی و نظامی بهره برده است. بهار عربی در عین حال که چالشهایی برای تهران در خاورمیانه برانگیخته، فرصتهای جدیدی نیز اعطا کرده است.

در ادامه به مسئله اختلافات مذهبی در منطقه خصوصا عراق و روابط ایران با سوریه، تفوق حزب الله در صحنه سیاسی لبنان و تاثیر آن بر ایران، انقلاب در مصر و دستاوردهای آن برای ایران اشاره شده است. همچنین سیاستهای ایران در عراق را بسیار موفق دانسته که باعث شده ایران همزمان با حضور آمریکا و همسایگان عربی، نفوذ بی نظیری داشته باشد. تلاشهای ایران در همسایه شرقی اش یعنی افغانستان را چندان موفقیت آمیز ندانسته و عامل آن را نزدیکی حامد کرزای با ایالات متحده و ناتو عنوان می کند.

خلاصه اینکه نویسندگان گزارش بر این عقیده هستند که از سال 2007 به بعد، ایران از یک استراتژی پیروی نمود که همزمان ابزارهای قدرت نرم و سخت را به کار گرفته و موفق شده موقعیت تهران در منطقه را بهبود و تحکیم بخشد. به هر حال این گزارش اولا به دنبال اثبات وجود رویکرد قدرت هوشمند ایران در منطقه و ثانیا تببین زوایای این رویکرد است.

در پایان نیز به ایالات متحده و شرکایش در منطقه توصیه می کند که تنها به دنبال درک و فهم استراتژی منطقه ای ایران نباشند بلکه بایستی استراتژی منسجمی برای مقابله با استراتژی ایران به کار گیرند.

از انتخاب عکس این گزارش می توان فهمید سردار سلیمانی به نماد قدرت هوشمند ایران در منطقه تبدیل شده است.

 








برچسب‌ها: ایران ابرقدرت

از عماد تا زلزال
دوشنبه 96/1/21 ساعت 11:4 عصر | نوشته ‌شده به دست رضا خانگلی | ( نظرات )

 

مشرق گزارش می دهد؛

از عماد تا زلزال؛ نسل جدید کلاهک روی موشک ها و راکت های ایرانی +عکس

موشک بالک دار

جمهوری اسلامی ایران از اوایل دهه 1380 شمسی با نسل اول موشک های فاتح 110 صاحب موشکی بالستیک دقیق با برد حدود 200 کیلومتر شد اما اکنون نسخه اولیه، تبدیل به خط تولیدی متنوع شده است.

به گزارش سرویس دفاع و امنیت مشرق، بحث دقت در موشک های بالستیک و راکت های توپخانه ای از جمله مباحثی بوده است که همیشه ذهن طراحان نظامی را به خود مشغول کرده است. در بسیاری از اوقات کشورهایی که دسترسی به فناوری هایی مثل هدایت ماهواره ای ندارند از داشتن موشک های با دقت بالا محروم هستند اما متخصصان دفاعی کشورمان با غلبه بر سختی ها و مشکلات موجود در این زمینه، توانسته اند رکوردهای قابل توجهی را در دقت موشک های ایرانی بدون نیاز به داشتن ماهواره های مستقل ثبت کنند.

سال 95 از جمله زمانهایی بود که موضوع دقت و کیفیت موشک ها و راکت های بلند پرواز کشورمان، به خوبی در دستور کار صنایع دفاعی نیروهای مسلح قرار داشت و نتایج و دستاوردهای قابل توجهی را نیز به دنبال داشت.

فاتح 110؛ آغاز راه برای ساخت موشک های نقطه زن در ایران

جمهوری اسلامی ایران از اوایل دهه 1380 شمسی با نسل اول موشک های فاتح 110 صاحب موشکی بالستیک کوتاه بردی با برد حدود 200 کیلومتر شد. در آغاز راه، دقت و جزییات فاتح ایرانی به مانند امروز نبود و در طول سالهای بعد، نسل های مختلفی از این موشک وارد خدمت شدند که هم برد این موشک را به 300 کیلومتر رسانده، هم خطای آن را تقریبا صفر کرده و در سیستم پیشران آن از سوخت پیشرفته تری استفاده شد.

نسل چهارم موشک فاتح 110 در شهریور ماه سال 1391 شمسی رونمایی و پس از حدود صرف یک دهه زمان جمهوری اسلامی ایران صاحب دقیق ترین موشک بالستیک خود شد. تصاویر پخش شده از تست این موشک در همان زمان جای هیچ شک و شبه ای را در نقطه زنی این موشک بر جای نگذاشت
.

موشک های خلیج فارس، هرمز 1 و هرمز 2 به عنوان سه موشک بالستیک ایرانی در نقش های ضد کشتی و ضد رادار همگی از الگو و ساختار طراحی موشک فاتح 110 استفاده کرده و در بخش سامانه جستجوگر خود از رادارهای آشیانه یاب و یا جستجوگرهای اپتیکی بهره می برند. این موشک ها به همراه خانواده فاتح همگی بر روی شاسی با توان تحرک بالا نصب شده اند که می تواند تحرک بالایی را برای این سامانه تامین کرده و بقاء پذیری آن در میدان نبرد را افزایش دهند.

موشک فاتح 110 - به بالک های سر موشک دقت کنید

موشک خلیج فارس اولین بار در بهمن ماه 1389 شمسی و موشک های سری هرمز در سال 1393 برای اولین بار نمایش عموم در آمدند. در این مدت تصاویر زیادی از تست های این موشک های پخش شده و نقطه خلیج فارس و هرمز را بر علیه اهداف شناور دریایی و سکوهای رادار اثبات کرد. دقت و کیفیت موشکی همچون هرمز آنقدر زیاد بود که تست آن در اواخر سال 95، با تایید و اذعان مقامات آمریکایی مبنی بر اصابت دقیق این موشک به یک شناور کوچک در دریا همراه شد و هرگونه شک و شبهه منتقدان داخلی و مغرضان خارجی را در خصوص این موشک و سایر برادران همرده آن برطرف کرد.

این چند موشک نیز بردی در حدود 300 کیلومتر و سرجنگی در حدود 600 الی 650 کیلوگرم دارند. سرعت این موشک ها نیز در حدود 4 الی 5 برابر سرعت است .موشک های سری فاتح 313 و ذوالفقار نیز به عنوان دیگر اعضای مشتق شده از فاتح 110 توسعه پیدا کرده اند.

موشک ذوالفقار- سر جنگی و بخش حامل بالک از هم جدا هستند (احتمالا بخش هدایت از سرجنگی جدا شده)

در عین حال جمهوری اسلامی ایران موشک بالستیک عماد با برد حدود 1700 کیلومتر را نیز اخیرا رونمایی و مورد آزمایش قرار داده است. در کنار این موشک ها راکت فجر 5 هدایت شونده و همچنین راکت زلزال ارتقاء یافته نیز در ماه های اخیر رونمایی شده اند و از سوی دیگر، راکت زلزال با سر جنگی جدید در مناطق یادمان عملیاتی جنوب کشورمان به معرض نمایش گذاشته شده است. اما سوال اینجاست که نقطه اشتراک تمام این سامانه ها چیست ؟

سر جنگی بالک دار؛ اسم رمز موشک های نقطه زن ایرانی

به نوعی می توان نقطه مشترک در بین تمامی این موشک ها را وجود سر جنگی مجهز به بالک در آنها دانست. این نوع سر جنگی در ابتدا در خانواده موشک های سری فاتح دیده و کم کم در چندین مدل دیگر از موشک ها و راکت های هدایت دقیق ایرانی نیز مشاهده شد. آنچه که واضح و مسلم است، در اینجا ما با یک سر جنگی جدا شونده مجهز به یک سیستم پیشران مستقل و همچنین توانایی هدایت تا لحظه برخورد رو به رو هستیم.

مشخصا بالک های به کار رفته در سر جنگی این سامانه ها به منظور هدایت سر جنگی در مرحله آخر پرواز به کار می روند و می توانند دقت بالای موشک های بالستیک ایرانی را تضمین کنند.

موشک عماد با سر جنگی بالک دار

برای فهم بهتر اثر این موشک ها بر روی توانایی های کشور شاید بد نباشد نگاهی به صحبت های یوزی رابین ، مدیر سابق برنامه دفاع موشکی رژیم صهیونیستی درباره سرهای جنگی بالک دار در موشک های ایرانی داشته باشیم. او در این بار می گوید:

" به نظرم، ایرانی ها توان نصب بالک ها روی موشکهای بالستیک را داشته و می توانند با استفاده از قابلیت، دقت موشک های خود را شدیدا افزایش داده و موشکی با برد 2000 کیلومتر با توان حمله دقیق داشته باشند. آنها (ایران) می توانند با این موشک های 2000 کیلومتری که دقت بالایی پیدا کرده اند کشورهایی مثل اسراییل و حتی مصر را فلج کنند. اگر عاقلانه اهدافی را مثل نیروگاه ها انتخاب کرده و آنها را هدف قرار بدهند، پس بدون نیاز به سلاح هسته ای می توانند کشوری را فلج کنند."

سرهای جنگی بالک دار و انقلاب در راکت های ایرانی

تا قبل از این این نوع سرجنگی صرفا در موشک های ایرانی مثل سری فاتح و زیر مجموعه آن و همچنین موشک عماد دیده شده بود اما در سال 95 این نوع سر جنگی بر روی راکت های سری فجر و زلزال دیده شد.

راکت فجر هدایت شونده با بالک موجود در سر جنگی

راکت زلزال مجهز به سر جنگی بالک دار جدید

این دو سامانه به صورت سازمانی در اختیار یگان های توپخانه ای قرار دارند و به صورت معمول فاقد دقت بالا مثل موشک فاتح 110 هستند اما حالا با تغییر سر جنگی می توان انتظار داشت که دقت این راکت ها نیز به حد بالایی افزایش یابد.

ذکر این مسئله نیز مهم است که به نظر می رسد کشورمان موفق شده است نوعی سر جنگی و سیستم هدایتی را برای کلیه راکت ها و موشک های خود طراحی کند که توان جدا شدن از بدنه اصلی و هدایت تا لحظه برخورد را دارد. امری که می تواند به اندازه زیادی در امر افزایش دقت موشک ها و راکت های ایرانی موثر باشد و با این حساب، سال 95 را باید سال افزایش چشمگیر دقت کلاهک های موشک های بالستیک و راکت های مشهور ایرانی دانست. 



برچسب‌ها: موشک

قدرت نرم ایران
شنبه 96/1/19 ساعت 11:20 عصر | نوشته ‌شده به دست رضا خانگلی | ( نظرات )

 

سربازان دستگیرشده آمریکایی

این بولتن می‌نویسد: ایران یک بازیگر ماهر در صحنه جهانی است و هر کس قدرت نرم جمهوری اسلامی را دست کم بگیرد، خود را در مبارزه با این کشور بر سر نفوذ بین‌المللی فلج کرده است.

سرویس جنگ نرم مشرق - قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران به اعتراف کارشناسان بین‌المللی بخش مهمی از قدرت تأثیرگذاری ایران در صحنه منطقه‌ای و جهانی را تشکیل می‌دهد. با این وجود، دستورکار و تا اندازه‌ای عادت کردن کارشناسان و اندیشکده‌های آمریکایی به سیاه‌نمایی درباره ایران و تکرار اتهامات ضدایرانیِ سیاستمداران این کشور موجب شده تا موضوع قدرت نرم ایران تا اندازه زیادی دست‌کم در گزارش‌های عمومی منابع اطلاعاتی و تحلیلی آمریکایی مسکوت بماند.

با این وجود، یکی از مفصل‌ترین گزارش‌های سال‌های گذشته درباره ابعاد گسترده قدرت نرم ایران اوایل ماه جاری میلادی (مارس 2017) در مجله «دیده‌بان محیط عملیاتی[1]» وابسته به «دفتر مطالعات نظامی خارجی» ارتش آمریکا به قلم «مایکل روبین[2]» منتشر شد. روبین، مقام سابق پنتاگون و یکی از ایران‌هراس‌ترین کارشناسان نظامی آمریکا، اما در عین حال، از سرشناس‌ترین صاحب‌نظران درباره ایران در دستگاه اطلاعاتی این کشور است. وی که مدتی بعد از انقلاب اسلامی در کشورمان زندگی کرده است، مرجع بسیاری از اندیشکده‌ها و نهادهای تحلیلی و اطلاعاتی به خصوص در ارتش آمریکا در موضوعات خاورمیانه و به طور ویژه ایران، محسوب می‌شود.

برای دانلود گزارش کامل «استراتژی‌های بنیادین قدرت نرم ایران» از این لینک استفاده کنید
برای دانلود این شماره از مجله «دیده‌بان محیط عملیاتی» از
این لینک استفاده کنید

آن‌چه در ادامه می‌آید، خلاصه مهم‌ترین نکات در گزارش اخیر روبین درباره قدرت نرم ایران، تحت عنوان «استراتژی‌های بنیادین قدرت نرم ایران[3]» است. لازم به ذکر است که گزارش حاضر جهت اطلاع مخاطبان محترم تهیه شده است و محتوای این گزارش به قلم «مایکل روبین» مورد تأیید مشرق نیست.

ستون‌های متعدد قدرت نرم ایران: از تاریخ و فرهنگ، تا زبان و مذهب

روبین گزارش خود را با این توضیح آغاز می‌کند: «رویکرد ایران به قدرت نرم، ماهرانه و متنوع است. اگرچه ممکن است برداشت غربی‌ها از ایران، بیش از هر چیز تحت تأثیر لفاظی‌های «مذهبی» جمهوری اسلامی باشد، اما دولت‌های مختلف ایران، یکی پس از دیگری، هم قبل از انقلاب اسلامی سال 1979 و هم بعد از آن، برای گسترش نفوذ و دست‌یابی به اهدافی فراتر از مرزهای خود، به دنبال سرمایه‌گذاری روی فرهنگ، مذهب و میراث تاریخی این کشور بوده‌اند. بنابراین برای درک قدرت نرم ایران، باید سابقه امپراتوری، تحولات مذهبی، زبان و فرهنگ فارسی، و تاریخ این کشور را به رسمیت شناخت.»

این کارشناس آمریکایی سپس با اذعان ماهیت دوگانه «دولت مدرن» و «تمدن دو هزار ساله» ایران، کشورمان را بازیگری «تقریباً ازلی» در خاورمیانه معرفی می‌کند و با جزئیاتی چشم‌گیر به توضیح بخش‌هایی، البته گلچین‌شده، از تاریخ کشورمان می‌پردازد. وی در ادامه تصریح می‌کند که «اگر تاریخ یکی از ستون‌های نفوذ ایران و یکی از نقاط اشتراکی باشد که مقامات این کشور، استراتژی‌های قدرت نرم را حول آن شکل می‌دهند، دین ستون دیگر [قدرت نرم ایران] است.»

گزارش مذکور، اشاره می‌کند که اگرچه ایران اولین حکومت دین‌سالار شیعه در جهان مدرن را تشکیل داد، اما منحصر دانستن قدرت نفوذ ایران به کشورهای شیعه، اشتباه است، چراکه باید تأثیرات تاریخ ایران پیش از اسلام، حتی روی خودِ اسلام در ایران را هم در نظر گرفت. روبین برای تأکید بر اهمیت فرهنگ به عنوان یکی از ستون‌های قدرت نرم ایران، مدعی می‌شود: «حتی همین امروز هم در جمهوری اسلامی، برجسته‌ترین تعطیلات در ایران، [دارای پایه] اسلامی نیست، بلکه فرهنگی است»

«دیده‌بان محیط عملیاتی» توضیح می‌دهد که روحانیون در ایران، با سنت نوروز (به عنوان یک سنت غیراسلامی) همراه هستند و این نماد هویتی که به پیش از اسلام برمی‌گردد را به عنوان مکانیسمی پذیرفته‌اند که می‌توانند از طریق آن با سایر جوامع «پارسی» ارتباط برقرار کنند.» روبین مثالی از این ارتباط را نیز برگزاری مراسم سالانه «جشنِ اصالتاً ایرانیِ نوروز» به صورت گردشی در کشورهای منطقه می‌داند.

سفره هفت‌سین در سازمان ملل؛ این سنت اصالتاً ایرانی، اکنون یکی از راه‌های برقراری ارتباط میان ایران و کشورهای دیگر است

زبان فارسی یکی از ابزارهای فرامرزی قدرت نرم ایران

مایکل روبین، «قومیت» را یکی دیگر از ستون‌های قدرت نرم ایران می‌داند و توضیح می‌دهد که به تعریف غربی قومیت بر اساس «ژنتیک»، در خاورمیانه قومیت، دست‌کم از اوایل قرن بیستم، حول محور «زبان» تعریف شده است. بنابراین یک فرد «پارس» کسی که است که به زبان پارسی (یا گویش‌های تشکیل‌دهنده آن مانند فارسی، دری، یا تاجیکی) صحبت می‌کند.

وی توضیح می‌دهد که در کنار زبان عربی که زبان مشترک خاورمیانه از مدیترانه گرفته تا سواحل خلیج فارس است، «زبان فارسی همین نقش را در پهنه‌ای ایفا می‌کند که از کوه‌های کردستان تا بازارهای آسیای مرکزی و تا شبه‌قاره هند گسترده شده است.» روبین هم‌چنین تصریح می‌کند که زبان فارسی، زبان فرهنگ و شعر در بخش عمده‌ای از غرب، جنوب و مرکز آسیا نیز هست.

نویسنده بعد از ارائه برداشت خود از مفهوم قومیت در خاورمیانه، تصریح می‌کند که ایران ممکن است برای نفوذ در کشورهای شیعه از نقاط اشتراک مذهبی استفاده کند، اما اگر هدف تأثیرگذاری ایران کشوری غیرشیعه باشد (مثلاً تاجیکستان که مردمش عمدتاً اهل تسنن هستند)، قدرت نرم تهران در آن کشور بر پایه میراث قومیتی (شامل زبان و سایر ویژگی‌های فرهنگی) شکل می‌گیرد.

ایران‌شناس اندیشکده شناخته‌شده «مؤسسه امریکن‌اینترپرایز» بعد از ارائه توضیحات کلی بالا، به شیوه کارشناسان آمریکایی، برداشت مغرضانه خود از مفهوم «صدور انقلاب» در ایدئولوژی جمهوری اسلامی ایران را به مخاطبان خود ارائه می‌دهد و بر این اساس، ایران را کشوری معرفی می‌کند که بعد از انقلاب اسلامی، صرفا برای تبدیل شدن به یک قدرت منطقه‌ای قانع نیست. وی با این رویکرد، ادامه گزارش خود را به بررسی ابزارهای مختلف نفوذ و اِعمال قدرت نرم ایران اختصاص می‌دهد.

«مایکل روبین» مقام سابق پنتاگون و ایران‌شناس اندیشکده «مؤسسه امریکن‌اینترپرایز» بعد از انقلاب اسلامی مدتی در ایران زندگی کرده است

ابزارهای متعدد در جعبه‌ابزار قدرت نرم ایران

گزارش مجله «دیده‌بان محیط عملیاتی» برخی از ابزارهای قدرت نرم ایران را به شرح زیر بر می‌شمارد و درباره آن‌ها توضیح می‌دهد:

مدل حزب‌الله: در حالی که دولت آمریکا 8 اکتبر سال 1997 رسماً حزب‌الله را یک گروه تروریستی معرفی کرد، بسیاری از دولت‌های اروپایی معتقدند که این برچسب، دقت لازم را ندارد. هرچه باشد، حزب‌الله صرفاً یک گروه «مقاومت» نیست، بلکه حزبی سیاسی با یک شبکه فعالِ خدمات اجتماعی است. این گروه، سازمان‌های خیریه، مدارس، و حتی یک شبکه تلویزیونی ماهواره‌ای را اداره می‌کند. پایه مدل حزب‌الله، «حمایت» از گروه‌های خاص در یک کشور برای تضمین کنترل بر قدرت و تصمیم‌گیری در آن کشور است و عراق در دوران بعد از سقوط صدام، نمونه دیگری از نفوذ منطقه‌ای ایران با مدل حزب‌الله محسوب می‌شود.

قرارگاه خاتم‌الانبیا و ایران‌خودرو:  پس از آن‌که دولت ایران هزینه‌های نظامی‌اش را کاهش داد، قرارگاه خاتم‌الانبیا، بازوی مهندسی و پیمان‌کاری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، وارد حوزه غیرنظامی شد. سپاه پاسداران از قرارگاه خاتم‌الانبیا به منظور گسترش نفوذ و جای پای خود در خارج از مرزهای ایران استفاده می‌کند. به عنوان مثال، ایران یکی از فعال‌ترین کشورهای سازنده سد در جهان است. از آن‌جایی که هر شرکتی که در چنین ساخت‌وسازهای سنگینی در ایران کار می‌کند، به قرارگاه خاتم‌الانبیا وابسته است، این‌گونه فعالیت‌های تهران، محبوبیت جمهوری اسلامی را در کشورهایی افزایش می‌دهد که دولت این کشور به توسعه آن‌ها کمک کرده است. به عنوان مثال، در حالی که جنگ داخلی در سوریه وارد چهارمین سال خود شد، ایران که به دنبال حضور نیروهایش نه تنها در سوریه، بلکه هم‌چنین در شمال لبنان بود، قراردادی را برای ساخت یک سد در شمال لبنان منعقد کرد. صنعت خودروسازی ایران[4] هم همین وضعیت[5] را دارد. افتتاح کارخانه‌های ایران‌خودرو در آذربایجان، ونزوئلا، سنگال و بلاروس، سپاه پاسداران را قادر می‌کند تا در این کشورها اشتغال‌زایی نماید و در نتیجه ابعاد حمایتی خود در این کشورها را افزایش دهد.

انقلاب فرهنگی و آموزش نسل بعد: هدف [آیت‌الله] خمینی از انقلاب اسلامی تنها ایجاد تحول در ایران نبود، بلکه متحول کردن کل منطقه بود. وی هم‌چنین انقلاب را تنها عاملی برای تغییر نظام سیاسی نمی‌دید، بلکه هدف آن را ایجاد تحول اساسی در جامعه می‌دانست. او بر همین اساس، تحول مدارس و دانشگاه‌ها را در اولویت قرار داد و به دنبال تغییر جامعه از طریق آموزش و پرورش بود و به همین منظور [آیت‌الله] خمینی یک «کمیته انقلاب فرهنگی» تشکیل داد. دولت ایران طی سال‌های اخیر هم تلاش کرده تا انقلاب فرهنگی خود را تقویت و به کشورهای دیگر صادر کند.

حوزه‌های علمیه، دانشگاه «خاتم‌النبیین» و دانشگاه آزاد اسلامی: چنان‌که گفته شد، آموزش و پرورش نیز یکی از بخش‌های مهم قدرت نرم ایران است. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران رقابت‌های قرآنی برگزار و از «سازمان تبلیغات اسلامی» حمایت می‌کند که جزوات سیاسی و مذهبی، و آثار هنری دینی را منتشر می‌نماید. ایران حوزه‌های علمیه خود را با هدف ترویج اسلام شیعی و فلسفه سیاسی خودش به روی طلبه‌های خارجی باز کرده است و در این حوزه نسبتاً موفق هم بوده است. به عنوان مثال، اساتید دانشگاه «خاتم‌النبیین» در افغانستان، در ایران آموزش می‌بینند، برنامه درسی این دانشگاه را مقامات ایرانی تنظیم می‌کنند، و ناشران مورد تأیید ایران هم کتاب‌های آموزشی آن را منتشر می‌نمایند. در سال 2010، بودجه همین دانشگاه تحت حمایت ایران، به تنهایی بیش‌تر از کل بودجه آموزش عالی دولت افغانستان بود. هم‌چنین جمهوری اسلامی طی سال‌های اخیر برای گسترش بین‌المللی شبکه دانشگاه آزاد اسلامی نیز تلاش کرده است. این دانشگاه اکنون شعبه‌ای در افغانستان دارد و دانشکده‌هایی هم در ارمنستان، دبی [در امارات] و لبنان را افتتاح کرده است.

بخشی از تجهیزات آمریکایی که در موزه 13 آبان (سفارت سابق آمریکا) به نمایش گذشته شده است

نمایشگاه بین‌المللی کتاب و انتشارات‌ها: ناشران ایرانی هم که بسیاری از آن‌ها تحت حمایت یا کنترل وزارت‌خانه‌های این کشور هستند، نقش فعالی در قدرت نرم ایران بازی می‌کنند. در همین راستا، نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، که به زودی برای سی‌امین سال برگزار می‌شود، هر سال میزبان صدها ناشر از سراسر جهان است. اگرچه بسیاری از کتاب‌های ایرانی بی‌ضرر هستند، اما برخی دیگر ترویج‌کننده توطئه‌های سیاسی و یهودستیزی هستند و نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، برای همین کتاب‌هاست که در نمایشگاه‌هایی در سراسر جهان، از پکن گرفته تا فرانکفورت و مسکو، تبلیغ می‌کند.

نیروی انتظامی و عملیات‌های آموزش و امداد: جمهوری اسلامی طی سال‌های اخیر از طریق گسترش برنامه‌های آموزشی در خارج از کشور، نفوذ بین‌المللی خود را گسترده‌تر کرده است. به عنوان مثال، نقش نیروی انتظامی این کشور شامل طیفی از وظایف سنتی نیروی پلیس و وظایف نیروی شبه‌نظامی بسیج می‌شود و به گفته سردار «حسین اشتری» فرمانده نیروی انتظامی ایران، مقامات این کشور به دنبال گسترش عملیات‌های این نیرو در خارج از کشور هستند. اگر نیروی انتظامی ایران آغاز به انجام عملیات‌های آموزشی در خارج از این کشور کند، اساساً کشورهای دیگر را به انعکاسی از ایران تبدیل خواهد کرد. به عنوان مثال، آموزش نیروهای پلیس در لبنان توسط ایرانی‌ها (در حالی که رسیدن «میشل عونِ» طرف‌دار حزب‌الله به ریاست‌جمهوری در این کشور، نفوذِ در حال رشد ایران در لبنان را تأیید کرده)، ساختار و آماده‌سازی ایدئولوژیک پلیس لبنان را به طور دائم به گونه‌ای تغییر خواهد داد تا راه برای نفوذ ایران و مربیان این کشور تا مدت‌های طولانی پس از رفتن عون هم باز باقی بماند. همین اتفاق می‌تواند در عراق و یمن هم رخ دهد و به ایران کمک کند تا کنترل و نفوذ خود را در منطقه اطراف خود مستحکم نماید.

سازمان بسیج مستضعفین: به نظر می‌رسد جمهوری اسلامی آماده است تا استراتژی‌ مشابه استراتژی اتخاذشده درباره نیروی انتظامی را درباره سازمان «بسیج مستضعفین» هم پیاده کند. سال 1981، مجلس ایران رسماً این سازمان را به سپاه پاسداران ملحق کرد. نیروی بسیج در ایران امروز از هر زمان دیگری بیش‌تر حضور دارد؛ از برگزاری فعالیت‌های فوق‌برنامه و اردوهای تابستانی در دبیرستان گرفته تا فعالیت‌های مختلف در دانشگاه‌ها، و از واحدهای مختص زنان گرفته تا محیط‌های شغلی و حتی در میان جمعیت رو به کاهش عشایر در ایران. جمهوری اسلامی رفته‌رفته بیش‌تر به دنبال صادر کردن مدل بسیج به کشورهای دیگر هم هست، نه به عنوان ابزاری برای اِعمال کنترل مستقیم، بلکه برای تبدیل جوامع دیگر به انعکاسی از جامعه خود ایران. سال 2014، سرلشکر «حسین همدانی» که تا پیش از کشته شدن [شهادت] در سال 2015 در حلب سوریه، نظارت بر عملیات‌های نیروی قدس سپاه پاسداران در سوریه را به عهده داشت، گفته بود که «بسیج، پس از لبنان و سوریه، در حال حاضر در عراق در حال تشکیل شدن است... مقامات عراقی دارند به این نتیجه می‌رسند که باید از نیروهای مردمی محلی کمک بگیرند.» این اظهارات نشان می‌دهد که مقامات ایرانی، نیروهای بسیج مردمی عراق موسوم به «حشد الشعبی» را پایه تشکیل یک نیروی بسیج جدید در عراق می‌دانند.

شبکه‌های «پرس‌تی‌وی» و «العالم»: برای ترویج پیام ایران، رسانه اهمیتی به اندازه آموزش و پرورش دارد. ناظران ایران در آمریکا و اروپا با «پرس‌تی‌وی» آشنا هستند؛ شبکه ماهواره‌ای انگلیسی‌زبانی که با بودجه ایران، در همه جای فضای مجازی هم حضور دارد و اغلب موضع رسمی جمهوری اسلامی را منعکس می‌کند. هم‌چنین، هم‌زمان با آغاز جنگ عراق در سال 2003، مقامات ایران به سرعت شبکه‌ای عربی‌زبان تحت عنوان «العالم» را راه‌اندازی کردند که توانست شبکه‌های مشابه آمریکایی را ناکام بگذارد. نتیجه، این بود که وقتی جنگ عراق آغاز شد، دولت ایران توانست عملاً انحصار رسانه‌ای درباره آن را به دست بگیرد و شائبه «اشغالگری آمریکا» در عراق را به وجود بیاورد. کلید موفقیت ایران، یک استراتژی جامع رسانه‌ای مبتنی بر روش‌های غیرمتمرکزتر نسبت به رقبای دیگر است. پیش از آغاز «عملیات آزادسازی عراق» [جنگ عراق]، العالم گوشی‌های هم‌راه و دوربین‌های فیلم‌برداری در اختیار جوانان عراقی قرار داد و به آن‌ها قول داد بابت فیلم‌هایی که العالم بتواند از آن‌ها استفاده کند، به آن‌ها پول خواهد داد. نتیجتاً به ندرت پیش می‌آمد که یک بمباران، تظاهرات یا حادثه دیگر رخ بدهد که برای نیروهای آمریکایی آبروریزی محسوب شود، اما العالم آن را پوشش ندهد.

شبکه «سحر»: بر خلاف دولت‌هایی که یک یا دو شبکه رسمی برای پخش برنامه در خارج از کشورشان دارند، ایران شبکه‌های متعدد رسمی و نیمه‌رسمی را خارج از مرزهای خود مدیریت می‌کند. در حالی که رسانه‌های آمریکایی، چه دولتی و چه خصوصی، اگر یک یا دو خبرنگار در هر کشوری داشته باشد، خیلی خوش‌شانس بوده است، استراتژی رسانه‌ای ایران عملاً به این کشور اجازه می‌دهد تا صدها خبرنگار محلی غیررسمی اما به شدت مؤثر را داشته باشد. در نتیجه، به عنوان مثال، شیعیان در بحرین تقریباً منحصراً به رادیوهای ایرانی عربی‌زبان گوش می‌دهند و شبکه‌های ماهواره‌ای ایرانی مانند «سحر» و العالم را تماشا می‌کنند.

یکی از مظاهر قدرت نرم ایران، برگزاری راهپیمایی روز قدس حتی در کشورهای غربی و غیراسلامی است

شبکه‌های «اهل‌بیت» و «تمدن»: شبکه تلویزیونی و رادیویی «اهل‌بیت» اگرچه متعلق به جمهوری اسلامی نیست، اما با حمایت ایران در سراسر جنوب عراق برنامه‌های مذهبی پخش می‌کند. هم‌چنین شبکه «تمدن» مستقر در کابُل نیز برنامه‌های تلویزیونی مطابق با دیدگاه ملی ایران را در سراسر افغانستان روی آنتن می‌برد. هم‌خوانی این شبکه‌ها با منافع ایران، به هیچ عنوان اتفاقی نیست؛ پس از سقوط طالبان در افغانستان، «حسن کاظمی» از فرماندهان نیروی قدس سپاه پاسداران و بعدها سفیر ایران در عراق، اقداماتی نظام‌مند را با هدف ایجاد مجموعه‌ای از شبکه‌های رادیویی و تلویزیونی آغاز کرد. مقامات ایرانی هم‌چنین از رسانه‌های غیرایرانی هم برای اهداف خود کمک می‌گیرند. به عنوان مثال، سفارت ایران سال 2012 در کابُل مراسم افطاری را برای خبرنگاران روزنامه‌ها و شبکه‌های تلویزیونی مطرح در افغانستان برگزار کرد تا پروژه‌ای مبنی بر ایجاد یک «اتحادیه خبرنگاران» را پیش ببرد. این اقدامات ایران هزینه‌های تبلیغاتی ایران را هم به شدت کاهش می‌دهد. این در حالی است که ایران هر سال 100 میلیون دلار برای رسانه‌های افغانستانی هزینه کرده است.

موزه ساختمان سفارت آمریکا: یکی دیگر از حوزه‌هایی که قدرت نرم ایران در آن رقیبی ندارد، ساختن موزه برای ترویج جهان‌بینی این کشور است. پس از پایان بحران گروگان‌گیری در سفارت آمریکا در ایران، مقامات ایرانی سفارت‌خانه سابق را تبدیل به موزه‌ای برای نشان دادن هم به‌اصطلاح پیروزی‌های ایران مقابل آمریکا و هم ظلم‌های آمریکا علیه ایران کرد. آن‌چه به نمایش گذاشته شده شامل بخش‌هایی از هلیکوپتر آمریکایی سقوط‌کرده طی مأموریت سال 1980 برای نجات گروگان‌ها، تجهیزات به‌اصطلاح جاسوسی کشف‌شده از سفارت‌خانه، و البته نسخه‌هایی از تلگراف‌های سفارت می‌شود؛ تلگراف‌هایی که بعد از ریش‌ریش شدن توسط کارمندان سفارت، به دست تسخیرکنندگان سفارت و قالی‌باف‌های ایرانی بازسازی شده‌اند. در کنار این موارد، ماکت‌هایی درباره هدف قرار گرفتن ایرباس مسافربری ایران توسط موشک شلیک‌شده از ناو «یواس‌اس وینسنس» نیز به نمایش گذاشته شده است.

موزه «ملیتا»: ایران و نیروهای نیابتی این کشور، ساخت موزه در کشورهای دیگر را هم در دستورکار قرار داده‌اند. به عنوان مثال، موزه بزرگ «ملیتا» در لبنان توسط حزب‌الله ساخته شده و علاوه بر نمایش تجهیزات توقیف‌شده از ارتش اسرائیل، تونل‌هایی را به نمایش می‌گذارد که عوامل حزب‌الله از آن‌ها استفاده می‌کردند. این موزه روایت مدنظر حزب‌الله را تعریف می‌کند و البته تصاویر آیت‌الله خمینی و آیت‌الله خامنه‌ای در کنار رزمندگان حزب‌الله هم حمایت ایران را به بازدیدکنندگان یادآوری می‌کند.

موزه «امام حسین»: موزه «امام حسین» در عراق نقاط اشتراک بسیاری با موزه‌های پس از انقلاب اسلامی در ایران دارد. بازدیدکنندگان این موزه هنگام ورود به ساختمان، از روی اسامی دشمنان [امام] حسین در دوران معاصر عبور می‌کنند. درون موزه، عدم اشاره به نقش آمریکایی‌ها و در عین حال، نمایش فرش‌های ابریشمی اهدایی از سوی ایران که تمام دیوار را پوشانده‌اند و تاریخ تشیع را به تصویر می‌کشند، به بازدیدکنندگان القا می‌کند که ایران در حال حفاظت از عراق است، در حالی است آمریکا در خوش‌بینانه‌ترین حالت، اهمیتی برای عدالت مذهبی در این کشور قائل نیست.

موزه «جهاد»: آن‌چه درباره موزه‌های «ملیتا» و «امام حسین» گفته شد، درباره موزه «جهاد» در افغانستان نیز صادق است. این موزه، در بهترین حالت [اگر آمریکایی‌ها را سیاه‌نمایی نکند]، کمک‌های آمریکا به افغانستان را کم‌اهمیت جلوه می‌دهد و ایران را قادر می‌سازد تا نقش و نفوذ خود در این کشور را تقویت کند. آموزش و پرورش در این‌جا هم اهمیت دارد؛ بنابراین گروه‌های مختلفی که از مدارس افغانستان به این موزه می‌آیند و هم‌چنین مردم محلی که از آن بازدید می‌کنند، تنها یک روایت از تاریخ را مشاهده می‌نمایند؛ روایتی که یا ضدآمریکایی است و یا نقش آمریکا در مبارزات آزادی‌بخش و حفظ آزادی مذهبی در افغانستان را نادیده می‌گیرد.

 

هرگز قدرت نرم ایرانی‌ها را دست کم نگیرید

روبین در بخش نتیجه انتهای گزارش خود بار دیگر رویکرد مقامات ایران به قدرت نرم را «چندبُعدی» می‌داند و استراتژی‌های متعددی را برای آن‌ها متصور است. وی مدعی است که ایران در کشورهایی مانند بحرین و عراق، از روش «هم‌بستگی فرقه‌ای» و ارائه روایت «ما در برابر آن‌ها» استفاده می‌کند، اما در کشورهای ضعیف‌تر از «مدل حزب‌الله» برای نفوذ در درون دستگاه حکومتی و تغییر معادلات و تصمیم‌گیری‌ها به سود خود بهره می‌برد.

نویسنده گزارش، سپس به‌زعم خود توضیح می‌دهد که هر جا ایران نتواند یک پیش‌زمینه مشترک فرهنگی یا اسلامی پیدا کند، احتمالاً از پول، رسانه و سازمان‌های خیریه برای رسیدن به اهداف خود استفاده خواهد کرد. وی معتقد است که استفاده تلفیقی از این ابزارها، امکان نفوذ هم‌زمان میان مردم و مسئولین در کشورهای هدف ایران را فراهم می‌سازد و عملاً رقبای جمهوری اسلامی را از میدان به در می‌کند. روبین نهایتاً تمام ابزارهای فوق را مربوط به زمانی می‌داند که هنوز «رضایت ایران به استفاده از قدرت سخت و تروریسم» را وارد معادلات نکرده‌ایم.

مایکل روبین بالأخره با اذعان به این‌که «ایران یک بازیگر جدی و ماهر در صحنه جهانی است»، توضیح می‌دهد: «دست کم گرفتن ایران، یعنی بازی کردن در زمین تهران و فلج کردن خود در مبارزه با این کشور بر سر نفوذ» منطقه‌ای و جهانی. وی هم‌چنین هشدار می‌دهد: «مقابله با قدرت سخت ایران کافی نیست؛ استراتژی‌های قدرت نرم جمهوری اسلامی، پیچیده و عمیق هستند و متأسفانه اغلب پاسخی به آن‌ها داده نمی‌شود.»  



برچسب‌ها: ایران ابرقدرت

تفنگ ضدپهپاد
یکشنبه 96/1/13 ساعت 11:0 عصر | نوشته ‌شده به دست رضا خانگلی | ( نظرات )
مشرق گزارش می‌دهد/

تفنگ ضدپهپاد؛ ابتکار ایرانی که از دل نبرد با داعش خلق شد +عکس

سوء استفاده از پهپادهای سبک و تجاری در نبردهای اطراف کشورمان، وارد مرحله نظامی و انتحاری شده و گروهای تروریستی مثل داعش و النصره به سرعت از آنها در نقش شناسایی و حتی تهاجمی استفاده می‌کنند. همچنین در یک سال اخیر در فیلم‌های تبلیغاتی این گرو‌ه‌ها در حجم بالایی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
پهپادبه گزارش سرویس دفاع و امنیت مشرق، پرنده های بدون سرنشین در انواع و اندازه های مختلف، در حجم بسیار بالایی وارد میادین نبرد سالهای اخیر شده اند و در اموری مثل شناسایی و تهاجم مسلحانه به اهداف سطحی به کار می آیند.
 
تا چند سال قبل پهپادها وسایلی بودند که در دست دولت ها و نیروهای نظامی کشورها انجام وظیفه می کردند اما در مدت زمانی کوتاه، توسعه پهپاد های کوچک و ساده باعث شده مردم عادی با بهایی بسیار ناچیز بتوانند پهپادهای کوچکی مثل کوادکوپترها را تهیه و استفاده کنند.
 
این پهپادهای کوچک در نگاه اول شاید هیچ گونه خطر یا زیانی نداشته باشند اما تجارب نبردهای اخیر در سوریه و عراق شکل بسیار ترسناکی از کارایی این پرنده های بدون سرنشین کوچک را نشان داد چراکه با نصب یک دوربین فیلم برداری کوچک تجاری با کیفیت بالا که توان ارسال تصاویر را به صورت زنده را دارد گروه های تروریستی به راحتی در سوریه و عراق صاحب پهپادهای شناسایی با توان ارسال زنده تصاویر شدند که این امر توان بسیار بالایی در شناسایی و موقعیت یابی را به آنها می دهد.
 
با ادامه نبرد در این مناطق، نمونه های انتحاری و یا مسلح به بمب های پرتابی نیز از این پهپادهای کوچک وارد میدان نبرد شده و به نیروهای رو به رو حمله کردند و حتی در برخی موارد، نقش خودروهای انتحاری نیروهای تکفیری و تروریستی به این پرنده های کوچک محول شده تا هم امکان هدفگیری آنها سخت تر شود و هم نیروی انسانی محفوظ بماند.
 
مشکل مقابله با این پهپادها چیست؟
 
مقابله با پهپادی مثل سری پردیتور یا هرمس به نوعی شبیه به مقابله با هر وسیله پرنده بزرگ دیگری است. این پهپادها در ارتفاع متوسط یا بالا پرواز کرده و سطح مقطع راداری مشخصی دارند و می توان با انواع رادار یا سیستم های شناسایی اپتیکی و توپ یا موشک های ضد هوایی آنها را هدف قرار داد.
 
اما پهپادهای تجاری کوچک و کوادکوپترها در ارتفاعی بسیار کمتر - در بسیاری از اوقات بین 100 الی 300 متر از سطح زمین - پرواز کرده، اندازه آنها بسیار کوچک بوده و شناسایی آنها با امواج رادار یا سامانه های اپتیکی نظامی که برای رهگیری پهپاد یا هواپیماهایی با استانداردهای نظامی تنظیم شده است، امری بسیار مشکل -اگر نگوییم غیرممکن- خواهد بود.
 
در بحث درگیری و انهدام اینگونه وسایل نیز خصوصا در سناریوهایی که این وسایل پرنده کوچک بر فراز مناطق مسکونی پرواز می کنند، مسلما برخورد سخت و نابودی وسیله پرنده مورد نظر خالی از خطر نخواهد بود. در میدان جنگ هم نیروهای درگیر در صورت رو به رو شدن به این گونه از پهپادها سلاحی برای مقابله با آنها در اختیار ندارند.
 
نبرد با پهپادها بر سرزمین امواج
 
اما راه دیگری که برای مقابله این تهدید در دنیا کم کم در حال گسترش است، بحث استفاده از اخلالگرهایی است که سیگنال های هدایت کننده این پهپادها را مختل کرده و می تواند با از کار انداختن این سامانه های کنترلی باعث سقوط این وسایل بشوند. امروزه این نوع تسلیحات در حال گسترش بوده و نمونه هایی از آن خصوصا در ایالات متحده آمریکا در حال گسترش است، اما هنوز به صورت سازمانی و در تعداد بالا به ارتش این کشور تحویل نشده است.
 
پهپاد 
 DroneDefender
 
پهپاد 
 Dronegun
 
 DroneDefender و Dronegun دو مدل از سلاح های تولید شده در این سری توسط شرکت های خصوصی در آمریکا هستند که با ایجاد اخلال در سیگنال های این پهپادها و با بردی در حدود 400 متر می توانند پرنده های بدون سرنشین را مختل و ساقط کنند.
 
امروزه با توجه به افزایش تعداد پهپادهای کوچک و تجاری در آمریکا و زیاد شدن موارد نفوذ به حریم و املاک خصوصی اشخاص به نظر این نوع سلاح ها بازار پر فروشی را پیش رو خواهد داشت.
 
آفند داعشی و پدافند ارتشی
 
در منطقه غرب آسیا نیز سوء استفاده از پهپادهای سبک و تجاری وارد مرحله نظامی و انتحاری شده و گروهای تروریستی مثل داعش و النصره به سرعت از آنها در نقش شناسایی و حتی تهاجمی استفاده می کنند. این حجم بالای استفاده در حدود یک سال اخیر کاملا افزایش یافته و حتی در فیلم های تبلیغاتی این گروه ها نیز در حجم بالایی مورد استفاده قرار می گیرد.
 
پهپاد 
نمونه ای از پهپادهای مورد استفاده گروه های تروریستی در سوریه
 
پهپاد 
کشف کوادکوپتر مورد استفاده توسط داعش در استان الانبار عراق
 
می توان گفت در پاسخ به این گونه اقدامات بود که در رزمایش اخیر نیروی زمینی ارتش از سامانه اخلالگر پهپاد قابل حمل توسط نفر رونمایی شد. این سامانه که بنا به گفته مسئولین امر در حال حاضر به برخی یگان های عملیاتی تحویل شده است، دارای بردی در حدود 3 کیلومتر بوده و در محدوده باند S و فرکانس 2.3 الی 2.5 گیگاهرتز با توان تشعشی 30 وات فعالیت می کند.
 

 پهپاد
سامانه اخلالگر ساخت جهاد خودکفایی نزاجا
 
فرکانس 2.3 الی 2.5 گیگاهرتز از جمله طول فرکانس هایی هست که برای ارسال تصویر به صورت زنده به یک گیرنده دیگر مثل یک ایستگاه زمینی ارسال می شود و با اخلال این فرکانس ها می توان عملکرد پهپاد مورد نظر را مختل کرد.
 
از طرف دیگر و از نظر برد عملیاتی نیز سامانه اخلالگر مورد نظر در مقایسه با مدل های شناخته شده ای که در حال حاضر در بازار جهانی عرضه شده اند از برتری فاحشی برخوردار است و به عنوان مثال همان سامانه های آمریکایی DroneDefender و Dronegun که در بالا به آنها اشاره شد، فقط در حدود 400 متر برد عملیاتی دارند اما نمونه ایرانی علاوه بر سبک بودن و سهولت استفاده، حدود 10 برابر نمونه آمریکایی برد عملیاتی دارد.
 
از سوی دیگر، حمل این سامانه و منبع تغذیه آن که در پشت کاربر قرار می گیرد بسیار ساده بوده و هر یگانی می تواند با سادگی آن را در هر منطقه ای با خود به همراه داشته و از آن استفاده کند. این سهولت، در مواردی که نیروهای مدافع، در مناطقی مثل سوریه و عراق حضور دارند و انواع تجهیزات دیگر را نیز با خود حمل می کنند، بیشتر اهمیت پیدا خواهد کرد.
 
چرا این سامانه در تهران استفاده نشد؟
 
یکی از رخدادهای خاص امنیتی که چندی پیش در تهران اتفاق افتاد و مورد توجه رسانه ها قرار گرفت، هدف قرار دادن یک دستگاه کوادکوپتر در حوالی میدان انقلاب بود. قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء(ص) درباره شلیک سامانه های پدافندی در تهران در همان زمان اعلام کرد که این پرنده کوچک برای ساخت یک فیلم مستند، بدون هماهنگی اقدام به پرواز بر فراز شهر تهران کرده بود و مورد اصابت سامانه های پدافندی قرارگاه پدافند هوایی قرار گرفت.
 
با توجه به ساخت و بهره برداری عملیاتی یگانهای قرارگاه پدافند هوایی از این سامانه اخلالگر، این سوال مطرح می شود که چرا از این سیستم برای مقابله با موادکوپتر مذکور استفاده نشده است؟
 
پهپاد 
 
می توان اینگونه موضوع را پاسخ داد که اگر سامانه مذکور به یگانهای پدافندی حاضر در قلب تهران نیز تحویل شده باشد (ممکن است شروع تحویل از مناطق مرزی باشد که احتمال فعالیت تروریست ها و اشرار در آن مناطق بیشتر است)، اخلال در فعالیت آن که با سقوط پرنده کوچک همراه خواهد بود، در نقاط خاص پایتخت به صلاح نبوده و بهتر بود در آسمان منهدم شود.
 
این نکته از آنجا حائز اهمیت است که تجربه نشان داده برخی گروههای تروریستی، از این کوادکوپترها برای انتقال مواد منفجره حساس و با دایره تخریب بالا استفاده می کنند که سقوط کوادکوپتر مذکور در صورت هدایت احتمالی توسط تروریست ها، می توانست منجر به فعال شدن این موادمنفجره شود اما انهدام دقیق آن در آسمان، جلوی هرگونه خسارت احتمالی را گرفت.
 
از سوی دیگر با توجه به عدم نظارت نهادهای مسئول در زمینه نحوه ورود و فروش چنین پرنده هایی در داخل کشور، به نظر می رسد فعالیت های پیشگیرانه و تلاش های متخصصان صنعت دفاعی کشورمان برای جلوگیری از ایجاد تهدیدات امنیتی و نظامی با استفاده از این پرنده ها، باید بیش از پیش ارج نهاده شود.   


برچسب‌ها: دستاورد جدید

دوقلوهای ناشناخته
جمعه 96/1/11 ساعت 11:0 عصر | نوشته ‌شده به دست رضا خانگلی | ( نظرات )
گزارش مشرق از پیام مهم رزمایش سپاه؛

شاهکار مهم دوقلوهای ناشناخته در رزمایش پدافندی سپاه/ دست «سوم خرداد» به بلندپروازترین هواپیماهای رزمی جهان رسید +عکس

مشخصات جدیدی که از نمونه ارتقاء یافته سامانه پدافندی سوم خرداد اعلام شده تقریبا همانند سامانه موشکی بوک ام 3 ارتش روسیه است که چند ماه پیش وارد خدمت شده است.
به گزارش سرویس دفاع و امنیت مشرق، رزمایش پدافند هوایی مدافعان حریم ولایت پس از طی چندین روز مراحل مقدماتی، در روز شنبه وارد مرحله اصلی شد. در طی این مرحله شاهد حضور چندین سامانه بومی رادار و موشکی بودیم که در سازمان رزم نیروی هوایی سپاه مورد استفاده قرار می گیرند.
 
این رزمایش پدافندی سپاه با هدف "نمایش اقتدار، هوشمندی و آمادگی های همه جانبه دفاعی برای مقابله با هرگونه تهدید" و شعار "همت جهادی، اراده ایرانی، اقتدار انقلابی، تحقیر تحریم و تهدید" در وسعت 35 هزار کیلومتر مربع برگزار می شود و سامانه های موشکی «سوم خرداد»، «طبس» و «صیاد 2» و نیز سامانه‌ راداری برد بلند «قدیر»، سامانه راداری برد متوسط «مطلع الفجر» و سامانه راداری «رعد» و «کاوش» به صورت عملیاتی مورد استفاده قرار گرفتند.
 
اگرچه بخش زیادی از ویژگی ها و اقدامات انجام شده در این رزمایش مهم سپاه، رسانه ای نشده و نخواهد شد اما تصاویر پخش شده از این رزمایش، نشانگر بروز یک سری تغییرات مهم در دو سامانه موشکی معروف زمین به هوا یا همان پدافندی سپاه است و از طرف دیگر اطلاعاتی نیز درباره موشک های سامانه پدافندی سوم خرداد منتشر شده است که نشانگر حرکتی مهم و رو به جلو در تولید سامانه های بومی پدافندی در کشور است.
 
طبس و سوم خرداد؛ برادران ایرانی در پدافند هوایی سپاه
 
در اردیبهشت ماه سال 1393 و در جریان بازدید فرماندهی معظم کل قوا از نمایشگاه دستاوردهای نیروی هوا فضای سپاه بود که برای اولین بار وجود دو سامانه پدافند هوایی طبس و سوم خرداد اعلام شد. سامانه طبس از لحاظ ظاهری شباهتی به سیستم روسی باک ام 1 و سامانه سوم خرداد نیز به نوعی شباهت بالایی به سیستم روسی باک ام 2 دارند.
 
پدافند 
سامانه طبس در سال 1393 
 
در همان زمان و در جریان بازدید رهبر معظم انقلاب، اعلام شد که سامانه سوم خرداد توان درگیری با اهداف در فاصله 50 کیلومتری و ارتفاع 25 کیلومتری از سطح زمین را دارد. این سامانه از رادار آرایه فازی با 1700 المان استفاده کرده و از مقاومت بالایی در برابر شرایط جنگ الکترونیک برخوردار است.
 
پدافند 
سامانه سوم خرداد در سال 93
 
نکته بعدی درباره این دو سامانه، موشک های به کار رفته در آنها است. بر اساس توضیحات اعلامی، این دو سامانه از موشک های سطح به هوای سری طائر 2 بهره می بردند و بر اساس تصاویر منتشر شده از مدل اولیه سامانه سوم خرداد، در آن زمان این سامانه به موشک های طائر 2 ب مجهز بود که از موشک های به کار رفته سری طائر 2 در سامانه رعد، قدری بزرگتر هستند.
 
مسلح شدن طبس به صیاد2
  
اما در جریان رزمایش اخیر مدافعان حریم ولایت، شاهد انتشار اطلاعات و تصاویر جدیدی از این دو سامانه ایرانی بودیم. هرچند نمی توان با اطمینان کامل این موضوع را مطرح کرد اما با توجه به شواهد موجود در تصاویر این رزمایش، به نظر می رسد علاوه بر موشک های سری طائر، سامانه طبس با موشک های سری صیاد 2 نیز مسلح و آماده عملیات شده است.
 
این اتفاق مهم و تاثیرگذار، نشاندهنده این مسئله است که با اضافه شدن موشک بومی صیاد 2 به این سامانه، از این پس باید شاهد افزایش برد و ارتفاع درگیری سامانه پدافند هوایی طبس باشیم.
 
 پدافند
موشک صیاد 2 در رزمایش سپاه
 
مقایسه موشک های سری طائر و صیاد 2 و همچنین توضیحاتی که بیش از این درباره جایگزینی سامانه تلاش و موشک صیاد 2 با سامانه اس 200 منتشر شده، نشان می دهد برد و ارتفاع درگیری سامانه طبس به شکل مشخصی افزایش پیدا کرده است.
 
موشک صیاد 2 به عنوان یکی از دستاوردهای مهم دفاعی کشورمان در حوزه پدافندی، در سال 1392 رونمایی شده و در زمینه طراحی کلی نیز از موشک آمریکایی استاندارد الگو گرفته است. این موارد به علاوه تفاوت‎های موجود در اندازه و زوایای لبه حمله و فرار بال دو موشک با وجود مشابهت کلی طرح، نشان دهنده اجرای فرایند طراحی روی موشک ایرانی و نه یک مهندسی معکوس از طرح آمریکایی است.
همچنین هر چند از تصاویر نمی‎توان اطلاعات قطعی در زمینه قطر بدنه موشک بدست آورد اما به نظر می‎رسد در صورت بیشتر بودن قطر صیاد-2 از استاندارد این اختلاف بسیار اندک است هر چند که تأثیر آن روی برد موشک به دلیل ایجاد فضای بیشتر برای پیشران می‎تواند قابل توجه باشد.
 
بنا بر این، با توجه به اینکه بر مبنای مقایسه با موشک‎های همرده احتمالاً باید برد موشک صیاد-2 در حدود 100 کیلومتر یا کمتر با بیشینه ارتفاع درگیری حدود 30 کیلومتر باشد، این موشک به خوبی بردهای متوسط و ارتفاعات بالا و متوسط را پوشش می‎دهد.
 
سوم خرداد به بوک ام 3 روسی رسید
 
اما مشخصات جدیدی از سامانه سوم خرداد در این رزمایش اعلام شد که به شکل بسیار محسوسی از نمونه قبلی بالاتر و ارتقاء یافته تر است. همان طور که بالاتر نیز به آن اشاره شد، در مدلی که در سال 93 از این سامانه رونمایی شد، توان درگیری آن با اهداف در فاصله 50 و ارتفاع 25 کیلومتری از سطح زمین اعلام شده بود اما در حال حاضر برد جدید برای این سامانه، 75 و ارتفاع درگیری 30 کیلومتر اعلام شده است.
 
پدافند 
سامانه سوم خرداد در رزمایش سپاه
 
این افزایش به ترتیب 25 و 5 کیلومتری در برد و ارتفاع درگیری، خود نشان دهنده یک گام مهم در زمینه افزایش چتر پدافندی سامانه سوم خرداد است. نکته جالب در عین حال اینجاست که این مشخصات تقریبا همانند سامانه موشکی بوک ام 3 ساخت روسیه است که چند ماهی است که به خدمت ارتش این کشور درآمده چراکه این موشک روسی توان درگیری با اهداف در برد 75 و ارتفاع 35 کیلومتر را دارد.
 
پدافند 
موشک به کار رفته در سامانه روسی باک ام 3
 
هرچند موشک روسی به نسبت موشک ایرانی، حدود 5 کیلومتر توانایی بیشتری در درگیری با اهداف در ارتفاع دارد اما با توجه به اینکه سامانه موشکی سوم خرداد برای درگیری با هواپیماهای رزمی، پهپادها و موشک های کروز و همچنین بالگردها توسعه یافته است، اصولا این 5 کیلومتر آنچنان اختلاف فاحشی به حساب نمی آید و در عین حال، در حال حاضر بلند پروازترین پهپادها و هواپیماهای رزمی نیز در برد این موشک ایرانی قرار گرفته اند.
 
شاید برای برخی از کاربران این شائبه و ابهام پیش بیاید که موشک به کار رفته نسل جدید در سامانه سوم خرداد در حقیقت همان مدل روسی است که شاید توسط ایران خریداری شده و مورد استفاده قرار گرفته باشد.
 
برای رفع این مسئله کافی است به تصاویر مربوط به موشک نصب شده بر روی سامانه سوم خرداد در همین رزمایش و موشک به کار رفته در سامانه بوک ام 3 نگاه کرد چراکه تفاوت ظاهری خصوصا در بخش باله های به کار رفته در موشک ایرانی به اندازه کافی واضح و مشخص است و تفاوت های متعدد نمونه ایرانی و روسی را نشان می دهد.
 
شاید به دلیل همین ویژگی ها و حساسیت های خاص این سامانه موفق و مدرن باشد که سردار حاجی زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه، از سامانه‌ موشکی سوم خرداد بعنوان بزرگترین پروژه تحقیقاتی به ثمر رسیده کشور یاد کرده است.
 
در نهایت باید به این مسئله اشاره کرد که توسعه و افزایش برد سامانه سوم خرداد به همراه تعویض موشک های سامانه طبس، چتر گسترده تری از دفاع هوایی را به روی نقاط کلیدی و همچنین نیروهای عملیاتی کشور ایجاد کرده و ضریب اطمینان کشور در بخش پدافند هوایی را یک گام دیگر به جلو برده است.
 
در عین حال، استفاده از موشک هایی شبیه به موشک های استاندارد آمریکایی، روی سامانه ای شبیه به بوک روسی نشان می دهد متخصصان دفاعی کشورمان به آنچنان تبحر، اشراف و اعتماد به نفسی در زمینه طراحی و ساخت موشک ها و سامانه های پدافندی رسیده اند که با استفاده از ویژگی های هر طرح و ایده مفیدی -چه در نیروهای نظامی غربی و چه شرقی- امنیت پایدار کشورمان را تامین و تضمین می کنند.  


برچسب‌ها: پدافند هواییموشک

نهمین سازنده ضدموشک
سه شنبه 96/1/8 ساعت 11:0 عصر | نوشته ‌شده به دست رضا خانگلی | ( نظرات )
مشرق گزارش می‌دهد؛

ایران نهمین سازنده پدافندهای ضد موشک بالستیک در دنیا شد/ تهدیدات جنگنده‌های دشمن به خاطره‌ها پیوست +عکس

باور 373 حاصل یک دهه تلاش متخصصان ایرانی برای توسعه سامانه پدافند هوایی برد بلند بوده و همانگونه که وزیر دفاع اعلام کرد، دفاع در برابر موشک‌های بالستیک نیز از جمله شاخصه‌های مورد نظر در زمان طراحی آن بوده است.
به گزارش سرویس دفاع و امنیت مشرق، روز صنعت دفاعی امسال متفاوت با سالهای گذشته از نظر رونمایی دستاوردهای جدید کشورمان بود و بالاخره یکی از مهمترین و مدرن ترین سامانه های دفاعی کشورمان یعنی پدافند هوایی برد بلند "باور 373" رسما رونمایی و معرفی شد.
 
اگرچه متاسفانه اطلاعات رسمی در خصوص ویژگی ها و مشخصات این سامانه منتشر نشد اما تصاویر منتشره نیز گویای تحول و اتفاقات مبارک بسیاری در حوزه طراحی و ساخت سامانه های پدافندی کشورمان بود. البته در عین حال در جریان گفتگوی ویژه خبری به مناسب روز صنعت دفاعی، سردار دهقان وزیر دفاع کشورمان در رسانه ملی حاضر شد و درباره موضوعات مختلفی در حوزه صنعت دفاعی کشور به صحبت پرداخت.
 
در بخشی از این صحبتها به سامانه پدافند هوایی بومی باور 373 نیز اشاره شد و وزیر دفاع درباره این سامانه به دو نکته اصلی اشاره کرد. یکی از این نکات، قابلیت این سامانه برای "درگیری با اهداف هوایی در ارتفاع 27 کیلومتری از سطح زمین" و دیگری بحث "توان مقابله با موشک های بالستیک" بود و اعلام این نکته که «قرار است باور 373 در برابر یک موشک بالستیک آزمایش شود.»
 
اما کدهای مد نظر سردار دهقان، حاوی چه پیام هایی بود و چه نکاتی را برای اولین بار بیان کرد؟ در حقیقت ارتفاع مورد اشاره برای قابلیت درگیری پدافند بومی کشورمان، هم اندازه با ارتفاع درگیری سامانه پیشرفته پدافند موشکی S-300PMU2 است که ایران اخیرا به آن دست پیدا کرده اما این موشک نیز دارای قابلیت های محدود ضد بالستیک است.
 
در عین حال، باید این سوال را مطرح کرد که دستیابی به امکان دفاع بر ضد موشک بالستیک و قابلیت رهگیری و نابودی آنها برای نیروهای مسلح کشورمان و دشمنان ما به چه معناست؟ این سوال نیز قابل توجه خواهد بود که چندین کشور به صورت بومی این توان را در اختیار دارند؟
 
دفاع در برابر موشک های بالستیک؛ میراث چالش برانگیز جنگ سرد
 
با بررسی منابع تاریخی، مشخص می شود که اولین استفاده از موشک های کروز و بالستیک به جنگ دوم جهانی بر می گردد، جایی که موشک های سری V-1 و V-2  آلمانی حملات خود را آغاز کردند. در برابر وی 1 که موشکی کروز بود، از همان ابتدا متفقین توانستند موفقیتی هایی را کسب کرده و با توپ های ضد هوایی و جنگنده های رهگیر تعدادی از آنها را ساقط کنند اما موشک بالستیک V-2 یک چالش واقعی بود که در جنگ دوم جهانی دفاعی برای مقابله با آن وجود نداشت. ارتفاع پروازی و سپس سرعت شیرجه بالای این موشک ها بر روی اهداف هر گونه دفاع را در برابر این سامانه در آن دوره غیر ممکن کرده بود.
 
با شدت گرفتن جنگ سرد و افزایش برد و قدرت موشک های بالستیک دو طرف، هم آمریکایی ها و هم شوروی ها به فکر راه های مقابله با این تهدید افتادند.
 
ایالات متحده آمریکا با موشک های Nike-X ، Sprint و Spartan برنامه ای را در طول دهه 50 و 60 میلادی برای دفاع در برابر موشک های بالستیک برد بلند شوروی آغاز کرد. افزایش بودجه مورد نیاز، افزایش حجم موشک های شوروی که می توانست بر دفاع آمریکا غلبه کرده و توسعه سرهای جنگی فریب دهنده باعث شد که اصولا ایالات متحده این برنامه ها را دنبال نکرد و صرفا با افزایش توان آفند موشکی خود، توازن قوا با اتحاد شوروی را بر قرار کند.
 
در دهه 1970 میلادی اولین دوره از مذاکرات کاهش نسلیحات راهبردی بین دو طرف آغاز شده و یکی از موراد مورد بحث بین دو طرف، محدودیت و به نوعی ممنوع کردن سامانه های ضد موشک بالستیک بود.
 
در اوایل دهه 1980 میلادی و با روی کار آمدن رونالد ریگان، طرح "جنگ ستارگان" مطرح شد که پروژه ای بسیار بلند پروازنه و ترکیبی از سامانه های دفاعی و تهاجمی در روی زمین، دریا، هوا و حتی فضا بود. این پروژه در همان زمان هم توسط بسیاری از کارشناسان، به عنوان یک بحث تبلیغاتی شناخته شده بود که توان عملیاتی شدن را ندارد. بعد از پایان جنگ سرد نیز پیمان استارت 2 بین روسیه و آمریکا امضاء شد که به کاهش بخشی از موشک های قاره پیمای دو طرف انجامید.
 
اما در سال 2002 میلادی، موعد 30 ساله قرارداد پیمان ضد موشکی که در سال 1973 بین شوروی سابق و آمریکا امضاء شده بود سر رسید و بوش پسر به عنوان رییس جمهور وقت آمریکا از این پیمان خارج شد. آمریکایی ها به بهانه تهدید موشکی از جانب ایران و کره شمالی، بحث سپر دفاع موشکی را مطرح کرده و برنامه دفاع موشکی خود را با سامانه های مختلفی مثل مدل پیشرفته موشک پاتریوت، سامانه تاد، موشک استاندارد و یا سامانه GMD برای دفاع در برابر موشک های بالستیک در بردهای مختلف آغاز کردند که تا به همین امروز نیز ادامه داشته و از جمله مهمترین مسائل مورد اختلاف بین آمریکا و روسیه به شمار می رود.
 
دفاع موشکی 
موشک استاندارد 3 نیروی دریایی آمریکا- بخشی از سپر دفاع موشکی ایالات متحده
 
اما در آن سوی پرده آهنین نیز روسها در این بخش فعال بوده و سامانه A-35 را برای دفاع از مسکو در برابر تهدید موشک های قاره پیمای هسته ای توسعه دادند. خود موشک های این سامانه به سر جنگی اتمی مسلح بوده و عمدتا برای رهگیری و نابودی اهداف در خارج از جو زمین ساخته شده بودند. روسیه هم به مانند آمریکا آنچنان در دوره جنگ سرد به دنبال سامانه های ضد موشک بالستیک نرفت و بیشتر سعی کرد با تمرکز بر روی موشک های بالستیک توازن قوا را برقرار کند.
 
 دفاع موشکی
سامانه روسی S-400 با توانایی های ضد بالستیک
 
با عملیاتی شدن سامانه اس 300 در اواخر دهه 1970 و اوایل 1980 میلادی، روسیه به توانایی ضد موشک های بالستیکی کوتاه و میان برد دست پیدا کرد. در سالهای اخیر مدل های جدیدتر سامانه اس 300 و سیستم هایی مثل اس 400 و اس 500 - که در حال توسعه است- وظیفه دفاع موشکی ضد بالستیک را بر عهده دارند. البته سامانه A-235 نیز به عنوان مدافع جدید مسکو و مناطق صنعتی مهم در روسیه در حال توسعه است.
 
البته کشور چین به عنوان یکی دیگر از بازیگران بزرگ در عرصه موشک های بالستیک نیز از جمله دیگر دارندگان سامانه های ضد موشک بالستیک و حتی سلاح های ضد ماهواره به حساب می آید. سامانه اس 300 روسی، سامانه چینی اچ کیو 9 و رهگیر ضد ماهواره چینی ها از جمله سامانه های موجود در این کشور با قابلیت مقابله با موشک های بالستیک هستند.
 
دفاع موشکی 
تست موشک رهگیر چینی با قابلیت خروج از جو زمین
 
هندوستان دیگر کشور دارای این توانایی است که برنامه بومی را برای بحث ایجاد توان دفاع در برابر موشک های بالستیک برای خود آغاز کرده است. پروژه PAD هند بخشی از این تلاش ها در این کشور است که از چند بخش تشکیل شده و در حال حاضر در حال گذراندن مراحل اولیه برای ورود به خدمت است.
 
 دفاع موشکی
شلیک آزمایشی موشک رهگیر برای سپر دفاع ضد بالستیک هند
 
هندی ها اعلام کرده اند که به دنبال به دست آوردن توانایی نابود کردن موشک های بالستیک در منطقه خارج از جو زمین هستند و در عین حال، موشک اس 400 روسی نیز توسط هندی ها خریداری شده و به زودی به این کشور تحویل می شود و بخشی از پدافند ضد موشکی این کشور را تشکیل می دهد.
 
ASTER؛ تلاش مشترک سه شریک اروپایی
 
سه کشور اروپایی فرانسه، ایتالیا و انگلستان هم با همکاری یکدیگر برنامه سامانه پدافندی ASTER را دنبال می کنند که در دو مدل آستر 15 و 30 ارائه شده و توان درگیری با موشک های کروز، هواپیماها و تا حدی از موشک های بالستیک را نیز دارد. مدل های جدیدتری از این موشک نیز برای مقابله با طیف گسترده تر و تواناتر از موشک های بالستیک در حال توسعه است.
 
اسراییل و برنامه پیکان
 
رژیم صهیونیستی نیز از اواخر دهه 80 نیز برنامه دفاع ضد موشکهای بالستیک Arrow را با کمک آمریکا در دستور کار داشته و تا به امروز سه مدل از این سامانه را توسعه داده است. سامانه فلاخن داوود نیز که توسط این رژیم توسعه پیدا کرده است دارای توانایی های ضد بالستیک محسوب می شود.
 
هرچند که اشغالگران قدس، تهدید اصلی خود یعنی مقاومت اسلامی را به هیچ وجه نتوانسته سرکوب و کنترل کند و توان راکتی و موشکی رزمندگان حزب الله و مبارزان فلسطینی، همچنان به راحتی می تواند بخش های مختلف این رژیم را آماج حمله قرار داده و نابودی این رژیم جعلی را سرعت ببخشد.
 
ایران با کارت باور 373 وارد باشگاه بهترین ها می شود
 
اما این باشگاه بسیار خاص در حوزه فناوری دفاعی، به زودی عضو جدیدی را خواهد پذیرفت و آن هم جمهوری اسلامی ایران با سامانه بومی باور 373 است. باور در حقیقت حاصل نزدیک به یک دهه تلاش مهندسان و متخصصان ایرانی برای توسعه یک سامانه پدافند هوایی برد بلند و ارتفاع بالا بوده است و همانگونه که وزیر دفاع در گفتگوی تلویزیونی اشاره کرد، دفاع در برابر موشک های بالستیک نیز از جمله شاخصه های مورد نظر در زمان طراحی باور بوده است.
 
اما داشتن قابلیت مقابله با موشک های بالستیک به چه معناست؟
 
برای فهم بهتر این مسئله، باید مثالی را طرح کنیم: سریعترین هواپیمای عملیاتی جت جهان، SR-71 با سرعتی در حدود 3 برابر سرعت صوت بود اما موشکی مثل اسکاد به عنوان یکی از ساده ترین موشک های بالستیک که همچنان در جهان مورد استفاده است، چیزی در حدود 5 برابر سرعت صوت سرعت دارد. برای طراحی موشکی با قابلیت مقابله با سامانه های بالستیکی، شما باید برای مقابله با اهدافی بسیار کوچکتر و البته بسیار سریعتر از هواپیمای رزمی آماده شوید.
 
فراموش نکنید که امروزه بیشتر موشک های بالستیک از قابلیت داشتن سر جنگی جدا شونده بهره می برند که کار را برای شناسایی و مقابله با آنها مشکل تر می کند.
 
دفاع موشکی 
سامانه باور 373
 
مسلما باور ایرانی با ارتفاع درگیری 27 کیلومتر، در ابتدای راه مقابله با موشک های بالستیک حضور دارد اما صرف رسیدن به این توان، سیگنال بسیار قوی و مشخصی را درباره توانایی دفاعی و پدافندی کشورمان ارسال می کند. به زبان ساده، کشوری که به این توانایی می رسد تقریبا می توان گفت که حداقل در بحث طراحی و ساخت موشک های زمین به هوا برای مقابله با هواپیمای رزمی حتی نسل های جدید به خودکفایی کامل رسیده است و دیگر تهدیدات دشمنان برای حملات برق آسا از طریق نیروهای هوایی به کشورمان، محلی از اعراب نخواهد داشت.
 
بحث بعدی هم اینجاست که در صورت انجام تست موفق باور 373 در برابر موشک بالستیک، مشخص می شود که علم و توان اولیه در خصوص سامانه های ضد بالستیکی در کشور ایجاد شده و دقیقا مانند سایر کشورهایی که در بالا به آنها اشاره شد می توان انتظار داشت با یک برنامه ریزی صحیح و اختصاص بودجه کافی، در زمانی مثل یک یا دو دهه آینده سپر دفاع ضد موشک بالستیک کشور نیز کامل شود.
 
مسلما بحث توسعه موشک های ضد هوایی با قابلیت خروج از جو و نابودی تهدیدات در بیرون از اتمسفر زمین، مسئله پیچیده ای است که به زمان و هزینه نیاز دارد که البته با توجه به تاکیدات گسترده فرماندهی معظم کل قوا در حوزه پدافند و همچنین ایجاد زیرساخت های آن در برنامه 5 ساله ششم، می توان امید داشت که با کار بر روی سامانه باور، هم کشور به طور کامل از واردات سامانه های پدافند هوایی برد بلند بی نیاز شده و هم یک سپر دفاع ضد موشکهای بالستیک را برای کشور ایجاد کرد؛ توانایی که تا به امروز در کشور وجود نداشته است.
 
همچنین با توجه به توضیحات که در روزهای قبل اعلام شد، سامانه پدافندی باور، به دلایل مختلف فنی محصول متخصصان کشورمان است و هیچ نیازی به بهره گرفتن از کمک شرکت ها یا کشورهایی که قبلا در طراحی و ساخت این نوع سامانه ها فعال بوده اند، نبوده است و به همین خاطر، می توان گفت با توجه به اینکه رییس جمهور در روز صنعت دفاعی اعلام کرد که "ورود اس300 به کشور، یک کلمه رمز برای دنیا است"، طراحی و ساخت چنین سامانه مدرنی در داخل کشور نیز یک دنیا حرف ناگفته به همراه دارد...  


برچسب‌ها: پدافندموشک

دستاوردهای سپاه پاسداران 2
جمعه 96/1/4 ساعت 11:35 عصر | نوشته ‌شده به دست رضا خانگلی | ( نظرات )

...

سلاح های جدید و پیام اعلام آمادگی به دشمن
 از جمله موضوعاتی که اهمیت حیاتی برای نیروهای مسلح هر کشور دارد، تجهیز به سلاح های جدید و متناسب با نیازهای روز است. البته این موضوع را نباید تنها فاکتور اقتدار یک نیروی نظامی دانست و مسائلی چون عمردهی انقلابی و البته نقش مهم نیروی انسانی و فرماندهی، دیگر اجزای مهم حرکت رو به رشد یک نیرو را شکل می دهند.
تجهیز سپاه به کلاشینکف های ارتقاء یافته
AK-47 به عنوان یکی از بهترین سلاح های هجومی در جهان شناخته می شود و برای سالهاست که در نیروهای مسلح بسیاری از کشورهای جهان مورد استفاده قرار می گیرد. مقاومت بالا در برابر شرایط سخت محیطی، آسانی تعمیر و نگهداری و همچنین قیمت مناسب در کنار قدرت بازداندگی کافی گلوله های 39*7.62 میلی متری از جمله نکات مثبت این سلاح روسی به حساب می آید.  
کلاش جدید+عکس
قنداق نصب شده روی کلاش سپاه


در جریان رزمایش پیامبر اعظم (ص) سپاه در منطقه جنوب شرقی کشور (فروردین ماه سال 95)، تصاویری از نیروهای عملیاتی منتشر شد که نشان از تجهیز آن به سلاح هایی ارتقاء یافته بود. کلاشینکف هایی که در این رزمایش در اختیار نیروهای سپاه قرار داشت، با قنداق های جدیدی مثل قنداق های جدید شبیه به مدل اسلحه ام 4 مجهز شده اند. این اقدام باعث افزایش کنترل پذیری و در عین حال دقت سلاح می شود. در ادامه این رزمایش نیز شاهد انجام چندین ارتقاء دیگر بر روی کلاش های سپاه بودیم؛ یکی بحث نصب ریل ها بر روی بدنه کلاش ها بود که این ریل ها که امروزه در بسیاری از نیروهای نظامی و انتظامی جهان استفاده می شود امکان نصب سریع انواع دوربین ها، هدف گیرهای لیزری، چراغ قوه و بسیاری دیگر از قطعات کمکی مورد نیاز سلاح در شرایط سخت جنگی را با سرعت بالا و در زمان کم فراهم می کند.

 

"فاتح" سپاه هم تهاجمی تر شد

در سال 1393 نیروی زمینی سپاه برای اولین بار از سلاح هجومی «فاتح» رونمایی کرد. سلاحی با ظاهری متفاوت از سایر تسلیحات موجود در کشور تا آن زمان، که به نوعی نشان از یک گام بلند برای ارتقاء توان نیروهای پیاده کشور داشت. اما در مدل جدید به نمایش درآمده از سلاح فاتح در سال 95، تغییرات جزئی به منظور بهتر شدن عملکرد کلی سلاح در نظر گرفته شده و مکانیزم کلی و کالیبر مورد نظر، رضایت متخصصان فرماندهان را جلب کرده است.
فاتح جدید
مدل جدید فاتح
نمایش مدل جدیدتر این سلاح که در جریان یک برنامه مستند در صدا و سیما معرفی شد، حاکی از برخی تغییرات در طراحی جدید نسبت به مدل قبلی است. یکی از تغییرات ایجاد شده در این سلاح، تغییر قنداق اسلحه و استفاده از نمونه بزرگتر در مقایسه با مدل قبلی سلاح فاتح بود. نکته جالب اینجاست که این قنداق شباهت زیادی به مدل به کار رفته در سلاح پیشرفته و مشهور آلمانی HK416 داشت.

استفاده عملیاتی از AK-103

آخرین رزمایش نیروی زمینی سپاه در سال 95 بهمن ماه و در منطقه غرب کشور برگزار شد. ارتقای آمادگی‌های رزمی و توسعه روش‌ها و شیوه‌های نوین جنگی را از جمله اهداف برگزاری رزمایش امام علی (ع) بود. در این رزمایش، عملیات‌های مختلفی برای مقابله با تهدیدات متنوع از جمله تهدیدات گروهک های تکفیری، توسط نیروهای سپاه تمرین شد. نکته جالب توجه در این رزمایش استفاده نیروهای سپاه از اسلحه AK-103 بود.


سلاح آ کا 103

AK-103 یکی از مشهورترین و بهترین سلاح‌های خانواده کلاشنیکف است که از کالیبر 39*62. 7 mm  بهره می‌برد. وزن خالی این سلاح، 3 کیلو و 400 گرم است.هم اکنون فقط 5 کشور، روسیه، هند، ونزوئلا، لیبی و نامیبیا جزو دارندگان رسمی این سلاح هستند. وزن این سلاح کارآمد با خشاب خالی، حدود 3 کیلو و 600 گرم بوده و طول آن 943 میلی متر است. این سلاح، دارای خشاب 30 تیری بوده و نواخت تیر آن نیز، 600 گلوله در دقیقه است.

 

فرماندهان تازه نفس از راه می رسند

مهمترین جابجایی سالهای اخیر در مناصب نیروهای مسلح را باید تغییر ریاست ستاد کل بدانیم، جایی که سردار سرلشکر سید حسن فیروزآبادی بعد از نزدیک به 3 دهه، جای خود را به فرمانده‌ای جوان‌تر یعنی سردار سرلشکر محمد باقری داد.

 

سردار باقری تا پیش از آن، مناصب مختلفی را تجربه کرده بود که آخرین آنها ریاست ارکان بود. این سازمان (ارکان) درواقع یک پست موقت بود تا فرمانده جوان بتواند مدتی را به عنوان نفر دوم ستاد کسب تجربه کند.

به دنبال این تغییر در تیر ماه 95، سردار سرلشکر غلامعلی رشید نیز که خود از باسابقه‌ترین فرماندهان سپاه در سالهای گذشته بود و تا آن مقطع (از بعد از شهادت سپهبد شهید صیاد شیرازی) جانشینی ستاد کل را برعهده داشت، با حکم فرمانده معظم کل قوا به فرماندهی مهمترین قرارگاه عملیاتی کشور یعنی قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء منصوب شد. تا پیش از این، فرماندهی قرارگاه خاتم برعهده شخص فرمانده کل قوا بود.

 

امیر سید عبدالرحیم موسوی (جانشین وقت فرمانده کل ارتش) به جانشینی ستاد کل رسید و امیر سرلشکر حسین حسنی سعدی نیز بعد از سال‌ها، جای خود را در معاونت هماهنگ کننده ستاد کل به سردار علی عبداللهی داد و خود به جانشینی سرلشکر رشید در قرارگاه خاتم نشست. تغییرات در ستاد کل به همینجا ختم نشد، سردار مهدی ربانی از معاونت عملیات سپاه به معاونت عملیات ستاد کل رفت و بعدها، در 19 دی ماه، سردار علی زاهدی (فرمانده اسبق نیروی زمینی سپاه) جایگزین او شد.

 

سردار علی شادمانی نیز به معاونت هماهنگ کننده قرارگاه مرکزی خاتم رفت.

 

یکی دیگر از تغییرات مهم در نیروهای مسلح، انتصاب رئیس جدید سازمان بسیج مستضعفین بود که طی آن در 17 آذرماه، سردار غلامحسین غیب‌پرور به ریاست این سازمان برگزیده و سردار محمدرضا نقدی نیز بعد از حدود 8 سال، به معاونت فرهنگی و اجتماعی سپاه رفت و بر جای سردار حسین نجات نشست.

 

در پی این تغییر، سردار حسین نجات نیز به عنوان جانشین سازمان اطلاعات سپاه (به فرماندهی حجت‌الاسلام حسین طائب) منصوب شد.  همچنین سردار رحمانی قهروردی نیز به فرماندهی هوانیروز تازه تشکیل شده سپاه رسید. یگان هوانیروز سپاه در اواخر سال قبل و اوایل سال جاری کار خود را آغاز کرده بود.

 

در اردیبهشت ماه سال جاری، سردار محمد ناظری (فرمانده شجاع و مشهور تفنگداران دریایی سپاه) بر اثر عارضه قلبی دعوت حق را لبیک گفت و ناوسالار اصغر معماری به عنوان فرمانده جدید این یگان منصوب شد.

 

سپاه و پاسداری از مرزهای فرهنگی و اقتصادی ایران

با عنایت به وظایفی که قانون اساسی و سایر قوانین مصوب کشور، بر دوش سپاه پاسداران گذاشته است، توجه و مقابله با نفوذ دشمنان در بخش های مختلف غیرنظامی، اعم از فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی نیز در دستور کار بخش های مختلف سپاه قرار دارد. یکی از بزرگترین اقدامات صورت گرفته در این راستا را می توان اطلاعیه اواخر تیرماه دانست که بر اساس آن، اعلام شد پس از مدتها کار شناسایی و اطلاعاتی، یک شبکه فساد بانکی در کشور کشف شده و مدیرعامل معزول بانک ملت که یکی از اعضای این باند بود با دستور مراجع قضایی و توسط سازمان اطلاعات سپاه بازداشت شد. معاون سابق بین الملل این بانک نیز توسط سازمان اطلاعات سپاه بازداشت شده بود. همچنین سردار حسین نجات جانشین سازمان اطلاعات سپاه نیز در اسفندماه سال 95 از کشف دو شبکه فساد بانکی با 10هزار میلیارد تومان بدهی توسط سپاه خبر داد.

 

مرکز بررسی جرائم سازمان‌یافته سپاه نیز در شهریورماه سال 95 اعلام کرد که مدیران 450 صفحه، کانال و یا گروه مبتذل در شبکه‌های اجتماعی موبایلی دعوت، احضار یا دستگیر شده‌اند.

 

مهرماه همین سال بود که یک شبکه سازمان یافته مدلینگ و ابتذال در زاهدان با تلاش سربازان گمنام امام زمان(عج) در اطلاعات سپاه سیستان و بلوچستان شناسایی شد و 11 نفر از عوامل آن دستگیر شدند. این افراد با تولید عکس‌های مستهجن، رواج مدلینگ و ایجاد آتیله‌های زیرزمینی و انتشار عکس‌های آن در فضای مجازی، در پی رواج فحشا و ابتذال در سیستان و بلوچستان به‌عنوان جوان‌ترین استان کشور بودند. همچنین افراد دستگیر شده علاوه بر سیستان و بلوچستان در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز فعالیت می‌کردند.

 

* هلاکت تروریست‌ها و مزدوران در داخل و خارج از ایران

تیم های اطلاعاتی و عملیاتی سپاه پاسداران طی چند عملیات جداگانه در مقاطع مختلف سال 95 توانستند برخی تیم‌های ترور، افراد شرور و مزدوران سرویس‌های خارجی را منهدم و تعدادی از عناصر آن را به هلاکت برسانند. در اولین مورد، 5 نفر از گروهک تروریستی پژاک -ازجمله یکی از فرماندهان منطقه‌ای این گروهک- در منطقه عمومی سردشت و طی عملیات نیروهای قرارگاه حمزه سیدالشهدا سپاه کشته شدند.

 

این گروهک عامل شهادت 2 بسیجی در سردشت به نام‌های رحمان محمدی و محمد ابوبکری -در اردیبهشت ماه امسال- و نیز یکی از نیروهای یگان مهندسی نیروی زمینی سپاه بودند. - اقدام بعدی رزمندگان قرارگاه حمزه، به هلاک رساندن شرور «احمد صحویی» یکی از سرپل های منافقین به همراه افراد گروهش در جنوب شرق کشور بود که به عنوان یک چریک زبده مورد توجه سران منافقین به ویژه مریم رجوی قرار داشت.

همچنین در پی رخنه 2تیم تروریستی ضد انقلاب در 26 خردادماه، به منطقه مرزی اشنویه، رزمندگان قرارگاه حمزه سید الشهدا(ع) نیروی زمینی سپاه با انجام عملیاتی ضمن به هلاکت رساند 12 نفر از آنها، مقادیر زیادی مهمات و مواد منفجره و اسلحه را ضبط کردند. در این عملیات 3 تن از رزمندگان سپاه پاسداران نیز به شهادت رسیدند.

 

هشتم تیرماه، سردار محمد پاکپور فرمانده نیروی زمینی سپاه از انهدام گروهک 11 نفره اشرار مسلح وابسته به ضدانقلاب طی عملیاتی در منطقه سروآباد کردستان خبر داد و گفت که در این عملیات 11 نفر از تروریست‌ها، ازجمله «کاوه جوانمرد» از فرماندهان ضدانقلاب کشته شدند.

 

وی افزود: این عملیات در ادامه درگیری رزمندگان قرارگاه حمزه سیدالشهداء (ع) با گروهک‌های ضدانقلاب در منطقه مرزی سروآباد و منطقه عمومی مهاباد صورت گرفت که طی آن 5 تن از تروریست‌ها از جمله «آرش منبری» و «شورش منبری» از فرماندهان اشرار مسلح نیز به هلاکت رسیده بودند.

 

 2 ماه بعد، سپاه پاسداران دست به عملیاتی ضربتی در خارج از مرزهای ایران زد که طی آن -بنا بر گفته سردار مارانی فرمانده قرارگاه قدس سپاه در جنوب‌شرق- 4 گروه فعال از گروهک‌های ضد انقلاب منهدم شدند. یکی از آنها گروهی به سرکردگی «امان‌الله رئیسی» بود که به گروهک فرقان وصل بود. این گروه قصد داشت در مرزها و شهرهای مرزی و در عمق کشور اقداماتی انجام دهد و نزدیک به 150 کیلوگرم مواد منفجره به همراه داشت.

اقتدار نیروی دریایی سپاه در خلیج فارس و تنگه هرمز

شهریورماه سال 95 بود که در اتفاقی که پیش از این خبر یا توضیحاتی از آن منعکس نشده یا مورد اشاره مسئولان نیروهای مسلح کشورمان قرار نگرفته بود، نیروی دریایی سپاه از شناور جدید و متفاوتی به نام "شهید ناظری" به عنوان جدیدترین دستاورد خود رونمایی کرد. ابعاد این شناور 55 متر طول، 14.1 متر عرض و ارتفاع 13 متر اعلام شده و بر اساس اعلام فرمانده ندسا، "برد دریانوردی شناور مذکور 10 هزار کیلومتر است که توسط محققین کشور بدون هیچگونه وابستگی خارجی، طراحی، ساخت، تجهیز و به آب اندازی شده است."

 

برای کسانی که تا پیش از این تحولات در نیروی دریایی سپاه را دنبال کرده بودند، دیدن این شناور با این نوع طراحی و اندازه، شاید عجیب به نظر برسد چراکه نیروی دریایی سپاه به صورت سنتی، تاکنون نیرویی بوده که در بحث شناوری به سمت قایق های کوچک و سریع تمایل داشته است ولی حالا به طرف شناوری با طراحی خاص رفته که کمتر نمونه یا تصویری از آن در ذهن دوستداران این نیرو بوده است.
 شناور سپاه
شناور شهید ناظری
این تغییر ساختار و روی آوردن به طرحی متفاوت و ویژه، در دنیا نیز سابقه و نمونه زیادی ندارد. به طور کلی در طراحی این نوع شناورها، به جای شکل سنتی عنوان قایق ها و کشتی ها، شاهد دو بخش کوچک از کف شناور هستیم که با سطح آب برخورد دارد.

 

در علم طراحی دریایی به این شکل سازه Small Waterplane Area Twin Hull یا در اختصار «SWATH» گفته می شود. این نوع طراحی باعث افزایش شدید پایداری شناور حتی در سرعت های بالا می شود که البته طراحی و ساخت این نوع شناورها نیازمند سطح بالای تکنولوژی و غلبه بر موضوعات بسیار مهم و راهبردی است که خوشبختانه در نیروی دریایی سپاه، این موضوع حل و تبدیل به محصول نهایی شده است.

هشدار جدی به نیروی دریایی سعودی

در پی تحرکات تنش آفرین و تشنج زای اخیر برخی از دولت ها در منطقه خلیج فارس و دریای عمان به ویژه تحرکات ستیزه آمیز و تنش جویانه در قالب برنامه ادعایی موسوم به رزمایش دولت سعودی، نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مهرماه سال 95 بیانیه مهمی صادر کرد.

 

متن این بیانیه که خطاب به واحدهای شناوری حاضر در این برنامه صادر شده است، به شرح زیر است:

 

به کلیه شناورهایی که در رزمایش اعلامی عربستان سعودی حضور دارند، اعم از شناورهای نیروی دریایی سعودی و شناورهای غیر از آن اعلام می گردد؛ نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعتقاد دارد اصالتاً این رزمایش مصداق مشخصی برای تشنج آفرینی و کم کردن امنیت پایدار در خلیج فارس است.

 

به همین لحاظ عبور هیچ یک از شناورهای نظامی شرکت کننده در رزمایش اعلامی از آب های سرزمینی جمهوری اسلامی ایران مجاز نمی‌باشد و به هیچ وجهی به آب‌های سرزمینی جمهوری اسلامی نزدیک نشوید و حتی از آب های بین المللی نزدیک آب های سرزمینی جمهوری اسلامی ایران عبور نکنید چرا که ما اعلام می داریم این عبور به هیچ وجه مصداق عبور بی ضرر نمی‌باشد. نیروی دریایی سپاه پاسداران اتقلاب اسلامی و ارتش جمهوری اسلامی ایران، برای تامین امنیت پایدار خلیج فارس و تنگه هرمز در آمادگی کامل به سر می برند و با هرگونه حرکت، تلاش و اقدام برای برهم زدن آرامش و امنیت خلیج فارس و تنگه هرمز و دریای عمان مقابله متناسب و فوری انجام خواهد داد.

ترس ژنرال مشهور آمریکایی از قایق های تندرو سپاه

تیرماه سال 95 هم اتفاق مهمی در آبهای جنوبی کشورمان افتاد و خبرگزاری رویترز مدعی شد پنج قایق نظامی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران، یک فروند ناو جنگی آمریکا را در تنگه هرمز رصد کرده‌ و در فاصله 500 متری این کشتی جنگی که حامل یک ژنرال ارشد آمریکایی بود، حضور یافته اند.

البته«ژوزف ووتل»، ژنرال ارتش آمریکا که مسئولیت نظارت بر تمامی نیروهای آمریکا در خاورمیانه را بر عهده دارد، اقدام قایق‌های سپاه را امن دانسته اما در عین حال، برای دامن زدن به برخی جوسازی ها، گفته است که این حادثه از آن جهت که مستلزم تصمیم‌گیری در زمان اندکی درباره احتمال خطرآفرین بودن قایق‌های سپاه است، منشأ نگرانی است
!

با توجه به ذکر نام ژنرال ژوزف ووتل در رسانه های غربی و اعلام اینکه وی در شناور مورد توجه یگانهای سپاه حضور داشته، نگاهی به سوابق این فرد، خالی از لطف نخواهد بود. وی فرمانده فعلی نیروهای آمریکایی در منطقه خاورمیانه، شمال آفریقا و آسیای مرکزی است که در اصطلاح به عنوان فرماندهی مرکزی یا
CENTCOM خوانده می شود. این ژنرال 4 ستاره آمریکایی 58 سال سن داشته و متولد ایالت مینه سوتای آمریکا است.

سپاه
ژنرال ژوزف ووتل

با توجه به اینکه کنترل تردد بدون ضرر و امن تنگه هرمز، از ماموریت های اصلی نیروی دریایی سپاه است، یک ایستگاه بین المللی به نام سپاه استیشن (Sepah station) در این منطقه وجود دارد که همه شناورهای عبوری از تنگه هرمز موظف هستند خود را به نیروهای ایرانی معرفی کنند و برهمین اساس کلیه تردد ها در این منطقه اعم از شناورهای تجاری و نظامی که عبور بی ضرر از تنگه هرمز دارند، دقیقا کنترل می شوند.

 

حرکت خطرناک ناو آمریکایی و تذکر جدی سپاه

قایق تندرو

البته رفتارهای غلط ناوهای امریکایی در اسفندماه سال 95 هم تکرار شد و به همین خاطر، سپاه پاسداران جزئیات برخورد اخیر با شناور امریکایی در تنگه هرمز را منتشر کرد.

 

ناوسالار مهدی هاشمی فرمانده ناو تیپ رزمی 112 ذوالفقار منطقه یکم نیروی دریایی سپاه پاسداران در این خصوص اعلام کرد که "در مورخ 14/12/95 از ساعت 10/20 تا 11  صبح ، یک فروند ناو امریکایی از ناوگروه امریکایی و انگلیسی که در حال عبور از ترافیک زون تنگه هرمز بود از مسیر بین المللی خارج و به سمت شناورهای حاضر نیروی دریایی سپاه در منطقه تغییر مسیر داد و در اقدامی غیرحرفه ای و حرکت توأم با اخطار تا مسافت 550 متری نزدیک شناورهای ما شد."

 

وی افزود: حضور شناورهای امریکایی و انگلیسی در خلیج فارس و تنگه هرمز که همراه با ترس و وحشت است، امنیت این منطقه راهبردی که تأمین کننده بخش اعظم انرژی جهان است را به مخاطره انداخته است و اقدامات غیر حرفه ای آنها تشنج و ناامنی را دامن زده و می تواند تبعات جبران ناپذیری به دنبال داشته باشد.
 

حضور مقتدرانه در هوا و خارج از مرزها

رژه 31 شهریور نیروهای مسلح کشورمان نیز برای یگانهای سپاه با تفاوت هایی همراه بود چراکه 2فروند جنگنده‌ Su-22 (فیتر) نیروی هوافضای سپاه نخستین بار در رژه خلیج فارس حاضر شدند.  این اولین حضور رسمی این جنگنده ها در یک مراسم عمومی بود.

از سخنرانی سرلشکر باقری تا حضور کامل سامانه اس 300 / حضور متفاوت هوافضای سپاه با «ذوالفقار»، «عماد» و سوخو 22/ رژه مشترک ارتش و سپاه در خلیج فارس با حضور شناور «شهید ناظری»


همچنین هواپیمای آموزشی EMB312 توکانوی سپاه هم در این رژه هوایی حاضر بودند.

 

از سوی دیگر مسابقات بین‌المللی نظامی (International Army Games) با حضور کشورهای مطرحی از سطح جهان در حوزه نظامی برای دومین بار در کشورهای روسیه و قزاقستان در تابستان سال 95 برگزار و تکاوران سپاه، در کنار نیروهای نخبه ارتش و بسیج در آن شرکت کردند که با کسب نتایجی خوب برای تیم ایران و تجربه ای گرانبها برای نیروهای مسلح کشورمان همراه بود.

 

در مهرماه سال 95 نیز در جریان بازدید امیر دریابان شمخانی از نمایشگاه دستاوردهای پهپادی هوافضای سپاه پاسداران، بخشی از جدیدترین محصولات سپاه در این بخش به نمایش درآمد و جدیدترین پهپاد رزمی ایران در سری سیمرغ با عنوان «صاعقه» رونمایی شد. این پهپاد که در شعاع دوربُرد و فواصل دور دست قادر است، چهار نقطه و هدف را با بمب های هوشمند نقطه زن با دقت مورد اصابت قرار دهد و سالم به محل پرواز بازگردد، جدیدترین پهپاد ایران است.

 
«صاعقه» جدیدترین پهپاد رزمی ساخت ایران رونمایی شد/ عقاب خاکستری یانکی ها در اسارت سپاه+عکس
همچنین نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اولین تصویر از پهپاد پیشرفته و غنیمتی MQ1-C متعلق به آمریکا را نیز در همین ایام منتشر کرد.    



دستاوردهای سپاه پاسداران 1
جمعه 96/1/4 ساعت 11:34 عصر | نوشته ‌شده به دست رضا خانگلی | ( نظرات )

مروری بر دستاوردهای سپاه پاسداران در سال 95

خدمت به مردم از مهران تا تهران؛ مقابله با دشمن از کردستان تا تنگه هرمز +عکس

سپاه

سپاه پاسداران به عنوان بازویی مطمئن و مقتدر در دفاع از انقلاب اسلامی، رویدادهای مختلف و متنوعی را در سال 1395 رقم زد.

به گزارشسرویس دفاع و امنیت مشرق، سال 1395 یکی از سالهای پربرکت و پرتحرک برای نیروهای مسلح کشورمان بود و ارکان مختلف این نیروها، آزمون های جدی و مهمی را در عمق و مرزهای کشورمان و در عین حال، در ماموریت های مهم خارجی پشت سر گذاشتند تا آزموده تر و مقتدرتر از گذشته، منتظر اجرای فرامین فرماندهی معظم کل قوا باشند. اگرچه برخی از این اتفاقات، در ظاهر تلخ و برخی دیگر شیرین جلوه می کردند اما در نهایت، برآیند و معدل این اقدامات و راهبردها، افزایش کمی و کیفی توان دفاعی و تهاجمی کشورمان برای مقابله با تهدیدات نرم، نیمه سخت و سخت بود.

 

در این میان، سپاه پاسداران به عنوان بازویی مطمئن و مقتدر در دفاع از انقلاب اسلامی، رویدادهای مختلف و متنوعی را در سال 1395 رقم زد که می توان به طور خلاصه، آنها را در محورهای زیر دسته بندی و معرفی کرد:

 

سازندگی و خدمت به مردم؛ اول مهران و بعد، تا حوالی تهران

همچون تمامی سالهایی که از تاسیس سپاه پاسداران می گذرد، این نیرو برنامه های متنوع و بزرگی را برای توسعه ایران اسلامی و رفع محرومیت از مناطق مختلف کشورمان به اجرا گذاشت. اهمیت سازندگی کشور و رفع محرومیت، برای سپاه آنقدر زیاد بود که در آبان ماه امسال

سخنگوی سپاه از ابلاغ سرلشکر جعفری برای تشکیل و راه اندازی قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه در استانها خبر داد.

به گفته سردار رمضان شریف سخنگوی سپاه، این اقدام در راستای تحقق تدابیر و فرامین مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در امر سازندگی، عمران، آبادانی، خدمت رسانی و محرومیت زدایی در مناطق دورافتاده و محروم کشور و نیز برقراری امنیت پایدار مردمی، بسترسازی خدمت رسانی بیشتر نظام و استفاده حداکثری از ظرفیتهای استانها صورت گرفته است. سردار شریف پیشرفت و آبادانی مناطق محروم کشور در ابعاد اشتغال زایی، فرهنگی، سلامت و زیرساخت‌های مورد نیاز از طریق توانمندسازی رشد و ارتقای ظرفیتهای انسانی و طبیعی را مأموریت قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه توصیف و تصریح کرد: این مأموریت خطیر با مبنا قراردادن اصول اقتصاد مقاومتی ابلاغی فرماندهی معظم کل قوا با هدف توانمندسازی افراد و مورد توجه قراردادن ابعاد مختلف آن و نیز توجه به چرخه تولید، توزیع و مصرف با درنظر گرفتن ظرفیتهای بومی - محلی  دنبال می‌شود.

 

نابودی کپرنشینی به وسیله بسیج در کنار تهران

روستای قلعه سیمون از جمله مناطق بسیار محروم کشور بود که مردمان آن، سالها بدون هیچگونه خدمات و امکاناتی زندگی می کردند اما با همت سپاه در سال 95، بساط زاغه نشینی از این روستا برچیده شد و از این پس، این منطقه با عنوان روستای شهید جعفری به روستای نمونه کشوری تبدیل شده است.

 

روستای قلعه سیمون در اطراف شهرستان اسلام‌شهر، با جمعیت 200 نفری تشکیل شده بود و ساکنان آن، در شرایط بسیار سختی زندگی می‌گذراندند که به همت سپاه، مجموعا 6 هزار متر مساحت خانه‌های مسکونی در این منطقه ساخته و تحویل مردم شد.  به گفته مسئول سازمان بسیج سازندگی سپاه سیدالشهدای استان تهران، حتی اکثر مردم این روستا حمام و سرویس بهداشتی نداشتند و در مساحت اتاق‌های 6 تا نهایت 10 متری زندگی می‌کردند. 

نابودی کپرنشینی به وسیله بسیج در کنار تهران+عکس




همچنین با توجه به اینکه ساکنان این روستا به صورت تک محصولی در بحث اشتغال فعالیت داشتند، در کنار سازندگی روستا، زمینه اشتغال آنها در قالب محصولاتی مثل ترشی‌فروشی، پرورش گل و گیاه آپارتمانی و زمینه‌های فروش کلوچه‌های خرمایی و نان سنتی نیز فراهم شده است.

 

محرومیت زدایی از حاشیه شهر و افتتاح فاز جدید مترو مشهد

با توجه به ضرورت و اهمیت محرومیت زدایی از حاشیه شهر مشهد که مورد تاکید مسئولان ارشد نظام نیز بوده، سپاه پاسداران بیش از 500 خانه محروم را در این منطقه تعمیر و بازسازی کرده و در عین حال، بیش از 800 مسجد حاشیه شهر نیز بازسازی، زیباسازی و تجهیز شده اند. در کنار این اقدامات، سپاه به بیماران صعب‌العلاج و ایتام نیز کمک کرده و به گفته  سرهنگ علی‌اکبر افراسیابی جانشین قرارگاه اجتماعی ــ امنیتی شهید برونسی، امروز وضعیت حاشیه شهر مشهد و وضعیت این منطقه با گذشته متفاوت شده و مردم از این‌که مسئولان آن‌ها را می‌بینند و به آن‌ها توجه می‌کنند، امیدوار شده‌اند.

 

از سوی دیگر، آیین بهره برداری از فاز اول خط 2 قطار شهری مشهد نیز اوایل اسفندماه سال 95، با حضور سردار سرلشکر پاسدار «محمد علی جعفری» فرمانده کل سپاه، سردار سرتیب پاسدار «عبادالله عبداللهی» فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء، استاندار، شهردار، اعضای شورای شهر و جمعی از مسئولین مشهد برگزار شد. خط 2 قطار شهری مشهد به طول 14.5 کیلومتر به صورت تونل عمیق به 13 ایستگاه از انتهای خیابان طبرسی شمالی در شمال شهر مشهد شروع و تا بلوار شهید فکوری در جنوب شهر ادامه می‌یابد و  فاز نخست آن با شش ایستگاه در آخرین ماه اسفند، به بهره برداری رسید.

 

همدرد مردم و همراه با مسئولان در پلاسکو

حادثه فروریختن ساختمان پلاسکو و شهادت جمعی از آتش نشان های فداکار ایرانی، یکی از تلخ ترین اتفاقات سالهای اخیر بود. این موضوع اما از جنبه های مدیریت بحران و سرعت در رسیدگی به حادثه، حاوی نکات مهم و قابل توجه بود که نیروها و امکانات سپاه پاسداران را بیش از گذشته در نگاه رسانه ها برجسته کرد.

 

کمک به کاهش آسیب ها و آلام ناشی از فروریختن پلاسکو به قدری مهم بود که از همان شب اول حادثه و به دستور سردار عبداللهی فرمانده قرارگاه خاتم الانبیاء، گروه‌هایی از سپاه برای امداد رسانی و کمک به آواربرداری مشغول به کار شدند. این گروه‌ها که مجهز به دستگاه‌های برش آهن بودند، در تمامی روزهای آواربرداری، مشغول فعالیت بوده و به طور متوسط 12 گروه 4 نفره فقط مشغول انجام کارهای مربوط به برش و سبک‌سازی سازه فلزی ساختمان پلاسکو که در اثر فروریختن ساختمان بسیار درهم تنیده شده بود، بودند.

 

همچنین تعداد قابل توجهی از ماشین آلات سنگین و تخصصی سپاه در این امر به کار گرفته شد و در روزهایی، تعداد نیروهای قرارگاه خاتم برای امدادرسانی در این حادثه به 100 نفر افزایش پیدا کرده و حدود 20 دستگاه انواع ماشین آلات سنگین مانند بولدوزر جرثقیل‌ و بیل‌های مکانیکی سنگین در این حوزه مشغول به فعالیت بودند و همین استعداد نیرو و تجهیزات تا پایان پاکسازی منطقه و تحویل آن به دستگاه‌های اجرایی به کار خود ادامه دادند.

حفاری تونل های پیچیده آبرسانی و مترو

آبان ماه سال 95 بود که با اعلام رمز «یا زهرا»، دستور آخرین حرکت دستگاه حفاری TBM صادر شد و این دستگاه با پایان یافتن حفاری 20 کیلومتری انتقال آب سدزاینده رود توسط سپاه، با موفقیت از تونل خارج شد.

 

این تونل با قطر 4/5 متر ظرفیت انتقال آب به میزان 20/85 متر مکعب بر ثانیه را دارد.

 

از سوی دیگر، قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) احداث خط A متروی قم را نیز بر عهده گرفته تا خدمتی ماندگار به این شهر مقدس کند و در همین راستا با تلاش جهادگران موسسه حرا حفاری مکانیزه این خط به اتمام رسیده است.

 بر اساس برآوردهای جدید و اجرای فاز یک خط A مترو قم، بهمن‌ماه سال آینده شاهد بهره‌برداری از فاز نخست این طرح خواهیم بود.
رزمایش ها، سلاح های متنوع و تاکتیک های مدرن
رزمایش ها، جزء تفکیک ناپذیر و مهمی از تاکتیک ها و برنامه های سالانه سپاه پاسداران به عنوان یک نیروی حرفه ای و ورزیده است که در بخشه ای مختلفی مثل دریایی، زمینی و موشکی برگزار می شود و سال 95 نیز از جمله بهترین و فعالترین سالها برای پاسداران انقلاب اسلامی بود. این رزمایش ها از اولین ماه سال 95 با رزمایش امنیتی نیروی زمینی سپاه آغاز شد. از 24 فروردین‌ماه سال 95، دهمین رزمایش پیامبر اعظم سپاه به مدت سه روز در منطقه جنوب شرق کشور شامل استان سیستان و بلوچستان، جنوب استان کرمان، جنوب استان خراسان‌جنوبی و شرق هرمزگان و در مساحتی به وسعت  17 هزار کلیومتر مربع  با محوریت قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه آغاز شد.

در مرحله نخست این رزمایش که در منطقه عمومی سراوان اجرا شد، نیروهای ویژه سپاه طی عملیات موفقیت‌آمیزی مواضع دشمن فرضی را از زمین و هوا مورد هدف قرار دادند. نیروهای هوابرد سپاه نیز با عملیات موفقیت‌آمیز هلی‌برن و رهایی‌گروگان آمادگی بیش از پیش خود را نشان دادند. در ادامه مرحله نخست از رزمایش پیامبر اعظم(ص)، تانک‌های تی72 و نفربرهای بی‌ام‌پی2 متعلق به نیروی زمینی سپاه به‌ سوی مواضع دشمن حمله و این مواضع را با آتش سنگین، منهدم کردند.

 

در این مرحله همچنین، هوانیروز سپاه که به‌ تازگی و با دستور فرمانده کل قوا تشکیل و رسماً به نیروی زمینی سپاه ملحق شده، وارد میدان شده و بالگردهای میل17 و بل، نیروهای خود را به پشت جبهه دشمن فرضی هلی‌برن کردند. بالگردهای کبرا نیز مواضع دشمن را با راکت منهدم کردند.

 

در روز دوم رزمایش پیامبراعظم 10، سردار پاکپور فرمانده نیروی زمینی سپاه از اجرای  عملیات تخریب تهاجمی برای اولین بار توسط سپاه و در این رزمایش خبر داد و نیروهای ویژه سپاه عملیات مقابله با کمین، آزادی پاسگاه‌های مرزی و عملیات راه‌بندان را با موفقیت انجام دادند.

 

در روز سوم این رزمایش که با تجمع هزاران نفری از طوایف مختلف اعم از شیعه و سنی و با حضور سردار مارانی رئیس فرمانده قرارگاه قدس و سردار پاکپور فرمانده نیروی زمینی در مصلای زاهدان برگزار شد، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی که به منطقه اجرای رزمایش آمده‌ بود، رزمایش پیامبر اعظم را نشانگر اهمیت راهبردی امنیت در جنوب شرق کشور برای جمهوری اسلامی ایران دانست و گفت: استقرار نیروی زمینی در استان سیستان و بلوچستان نشان‌گر عزیز بودن و مهم بودن مردم سیستان و بلوچستان برای جمهوری اسلامی است.

 

رزمایش فروردین ماه در سیستان و بلوچستان را می‌توان بزرگترین و پرشمارترین تمرین‌ عملیاتی سپاه در حوزه پهپادی دانست که در عین حال، رصد دقیق تحولات منطقه و تجارب فعالیت‌های مستشاری در سوریه و عراق، اثرات خاصی روی آن داشت.

 

از سوی دیگر، در دی ماه سال 95 نیز  رزمایش مشترک قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء (ص) با نام «مدافعان آسمان ولایت 7» در منطقه‌ای به‌ مساحت 496 هزار کیلومتر مربع در حساس‌ترین و پرترافیک‌ترین محدوده آسمان کشور و با حضور یگانهای مختلف سپاه آغاز شد.

رزمایش امام علی(ع) نیروی زمینی سپاه هم در 4 بهمن ماه در منطقه غرب کشور و با محوریت قرارگاه نجف نزسا آغاز شد. ارتقای آمادگی‌های رزمی و توسعه روش‌ها و شیوه‌های نوین جنگی را از جمله اهداف برگزاری رزمایش امام علی (ع) بود. در این رزمایش، عملیات‌های مختلفی برای مقابله با تهدیدات متنوع از جمله تهدیدات گروهک های تکفیری، توسط نیروهای سپاه تمرین شد. نکته جالب توجه در این رزمایش استفاده نیروهای سپاه از اسلحه AK-103 بود.

 

رزمایش مدافعان حریم ولایت نیروی هوافضای سپاه

پس از انجام 5 روز مراحل مقدماتی مرحله اصلی رزمایش فرماندهی پدافند هوایی نیروی هوا فضای سپاه با نام "مدافعان حریم ولایت" هم در 16 بهمن ماه  با شعار همت جهادی، اراده ایرانی، اقتدار انقلابی، تحقیر تحریم و تهدید در وسعت 35 هزار کیلومتر مربع در منطقه عمومی سمنان آغاز شد.

در مرحله اصلی رزمایش "مدافعان حریم ولایت" نیروی هوافضای سپاه انواع سامانه های راداری و موشکی  شامل " سامانه موشکی سوم خرداد"، " سامانه موشکی طبس"، "سامانه موشکی صیاد 2" و نیز سامانه ای راداری برد بلند "قدیر"،  سامانه راداری برد متوسط "مطلع الفجر" و "سامانه راداری رعد" و "کاوش" حضور داشتند.

 

در ادامه مرحله اصلی رزمایش پدافندی "مدافعان حریم ولایت" نیروی هوافضای سپاه برای نخستین بار بمب‌های رها شده توسط جنگنده‌های سوخو توسط را با استفاده از سامانه‌های راداری بومی مورد ردگیری قرار داد. همچنین این سامانه‌ها که به دست توانمند متخصصان ایرانی طراحی و تولید شده‌بودند، توانستند موشک‌های زمین به زمین را با موفقیت ردگیری کنند.

 

دوم اسفند ماه نیز رزمایش پیامبر اعظم(ص)11 نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با شعار "نمایش اقتدار و امنیت پایدار" با رمز مقدس یا "رسول الله" دوم اسفندماه با حضور یگان‌های توپخانه، پدافند، پهپاد، پیاده و هوانیروز این نیرو در کویر مرکزی و مناطق شرق و شمال‌ شرق کشور آغاز شد.


راکت هدایت شونده فجر5 در زمایش سپاه

 

در روز اول رزمایش اهداف دشمن فرضی با راکت‌های پیشرفته، هوشمند و نقطه‌زن در کلاس‌های مختلف از جمله راکت هدایت شونده فجر 5 که به تازگی رونمایی شده‌بود، مورد اصابت قرار گرفت. در روز دوم  رزمایش پیامبراعظم(ص)11 در منطقه شمال شرق کشور، بیمارستان 120 تختخوابی سیار شهید شوشتری با حضور سردار محمد پاکپور فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در بخش کاریز از شهرستان تایباد افتتاح شد.

 

 در ادامه رزمایش پیامبراعظم(ص) 11 در منطقه شمال شرق کشور، عملیات دفاع از کُوی و برزن  با همکاری و همراهی قابل توجه مردم اعم از شیعه و سنی و عملیات رهایی گروگان و هلی‌برن توسط یگان صابرین نیروی زمینی سپاه با موفقیت اجرا شد.

 

در این مرحله از رزمایش، نیروی زمینی سپاه با حضور نظامی اطراف شهر تایباد، آمادگی خود را برای دفاع از کُوی و برزن در مقابل هرگونه تهدید احتمالی با موفقیت تمرین کردند. مرحله نهایی این رزمایش با اجرای عملیات رزمی توسط تیپ مخصوص صابرین آغاز شد که طی آن عملیات دفاع در مقابل تهاجم دشمن فرضی با اجرای آتش سنگین توپخانه روی مواضع دشمن و همچنین عملیات شناسایی و اطلاعاتی با استفاده از پهپادهای نزسا انجام شد و یگان راکتی سپاه نیز با راکت‌های پیشرفته و دقیق‌زن از مواضع ثابت و متحرک، مواضع دشمن را هدف قرار داد. در ادامه مرحله پایانی از رزمایش، تانک‌های T-72، نفربرهای براق (نمونه ایرانی از نفربر بی‌ام‌پی1) و  نفربر BMP2 نیروی زمینی سپاه، با پشتیبانی نیروهای زمینی، به مواضع دشمن فرضی حمله کردند.

 

در ادامه برگزاری رزمایش پیامبر اعظم(ص) 11، نیروهای ویژه صابرین با موفقیت توانستند یک خودروی انتحاری دشمن فرضی را پیش از رسیدن به محل استقرار نیروهای خودی، منهدم کنند. پس از انهدام اولین خودروی انتحاری دشمن فرضی، دومین خودرو نیز بلافاصله به‌سوی نیروهای سپاه اعزام شد که نیروهای صابرین سپاه با موفقیت توانستند دومین خودرو را نیز منهدم کنند.

 در ادامه مرحله پایانی رزمایش نزسا، از "صاعقه" جدید ترین مین ضد بالگرد سپاه و "سجیل" مین جهنده ضد نفر سپاه رونمایی شد.

 

مین جهنده صاعقه، یک مین بسیار کارآمد است که روی زمین کارگذاشته شده و خدمه آن در جایی دورتر، موضع گرفته و در زمان مناسب مین را منفجر می‌کنند اما انفجار این مین جهنده، همانند مین‌های دیگر نیست بلکه با انفجار اولیه مین، تعداد زیادی بمب کوچک به بالا پرتاب شده و در یک خط عمودی تا ارتفاع 500متری زمین هر پرنده متخاصمی حضور داشته باشد، هدف قرار گرفته و اگر منهدم نشود، حتماً با آسیب جدی مواجه خواهد شد. مین سجیل نیز  تا ارتفاع 10 متر از  سطح زمین پرتاب و سپس منفجر می‌شود و ترکش‌های آن به‌صورت بارانی به‌روی نیروهای دشمن ریخته می‌شود.  ....

 




مهمترین دستاوردهای امنیتی
چهارشنبه 96/1/2 ساعت 11:21 عصر | نوشته ‌شده به دست رضا خانگلی | ( نظرات )

مهمترین دستاوردهای امنیتی ــ دفاعی سال 95 + ویژگی‌ها و تصاویر

دستاوردهای امنیتی ــ دفاعی سال 95

در سال 95 شاهد رونمایی از دستاوردهای جدیدی در حوزه دفاعی امنیتی بودیم. موشک ذوالفقار، تانک کرار، بالگرد صبا، سلاح دوش‌پرتاب میثاق3 و . . . در این سال رونمایی شدند.

به گزارش مشرق، در سال 1395 نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران توانستند علی‌رغم تمام تحریم‌ها، محدودیت‌ها را به فرصت تبدیل کرده و با ساخت تجهیزات و سامانه‌های بروز و کارآمد، در جهت ارتقای قدرت دفاعی کشور گام‌های مؤثری بردارند.

در این گزارش با مهمترین دستاوردهای امنیتی ــ دفاعی سال 1395 آشنا خواهید شد:

 ** باور 373 "اس300 ایرانی"

مشخصات:

*کشور سازنده: جمهوری اسلامی ایران

*سامانه راداری: آرایه فازی معراج 4 

*موشک‌ها: موشک باور 373

* لانچر: مکعب مربع ــ هات‌لانچ

اولین محصول ورتیکال لانچ (عمود پرتاب) ایرانی

** شبیه‌ساز جنگنده اف‌ــ‌5

 شبیه‌سازها با ایجاد شرایط اضطراری خلبانان را برای موقعیت‌های سخت آماده می‌کنند.

** شناور تندروی شهید ناظری

مشخصات:

* بزرگترین شناور آلومینیومی کشور

* قابلیت دریانوردی در آب‌های خروشان

* قابلیت حمل بالگرد

* توانایی حمل 100 سرنشین

* طول شناور: 55 متر

* عرض شناور: 14.1 متر

* ارتفاع شناور: 13 متر

*برد دریانوردی: 10هزار کیلومتر

** پهپاد صاعقه

مشخصات:

* قابلیت حمل 4 بمب سدید

* رادارگریز

* دومین محصول از کلاس پهپادهای سیمرغ

** سیستم حفاظت فعال تانک ذوالفقار

مشخصات:

*حفاظت از تانک دربرابر تسلیحات ضدزره

*استفاده از رادار پالس‌داپلر

*استفاده از سیستم دیواره آتش

** سلاح تک‌تیر انداز طاهر

مشخصات:

*طول سلاح: یک متر و 280 سانتی‌متر

*کالیبر: 7.62 میلی‌متر

برد مؤثر با دوربین: 800 متر

*وزن سلاح بدون دوربین و خشاب: 4 کیلو و 400 گرم

 * برد نهایی سلاح: 1200 متر

** اخلالگر ضدپهپاد

قابلیت‌ها

*قابل حمل توسط نفر

* اجرای عملیات چمینگ و اخلال در هدایت هلی‌شات‌ها

* توانایی قطع ارتباط پهپاد با مرکز فرماندهی

** موشک ضدشناور دهلاویه

* بهره‌مندی از هدایت لیزری

* توان اصابت دقیق به اهداف ثابت و متحرک

**"اوج" نخستین موتور توربوجت ایرانی

مشخصات:

* قابلیت عملکرد پروازی تا ارتفاع 50هزار پا 

* قابلیت نصب به‌روی انواع پرنده‌ها با وزن برخاست حداکثر 10 تن

* تشکیل‌شده از بیش از 14هزار قطعه

* ساخت پره‌های توربین به‌روش ریخته‌گری دقیق در خلأ

** موشک ذوالفقار

مشخصات:

* نوع موشک: بالستیک زمین به زمین

* سوخت موشک: جامد مرکب

* برد موشک: 700 کیلومتر

* برخورداری از سکوی پرتاب متحرک و خودکششی

* رادارگریز

* قابلیت نقطه‌زنی

** رادار مطلع الفجر3

مشخصات:

* برد رادار: 500 کیلومتر

* قابلیت مراقبت هوایی برای کشف و شناسایی اهداف دوبعدی

** "خلیج فارس" اولین کاوشگر ایرانی

مشخصات:

*طول شناور: 50 متر

*عرض شناور: 10 متر

*قابلیت پیمایش 3هزار مایل دریایی 

*دارای 5 آزمایشگاه پیشرفته 

*سرعت شناور: 15 گره دریایی

*نمونه‌برداری  از رسوبات بستر اقیانوس‌ها تا عمق 3هزار متری

*قابلیت ماندگاری 40 روز در دریا

** سلاح انفرادی مصاف

مشخصات:

*وزن بدون خشاب: 3 کیلوگرم

*کالیبر:  45*5.56 میلی‌متر

*ظرفیت خشاب: 20 و 30 تیری

*روش عملکرد: فشار غیرمستقیم گاز باروت

*نواخت تیر:  700 الی 1025 گلوله در دقیقه

*برد مؤثر: 350 متر

*سرعت دهانه: 850 الی 950 متر بر ثانیه

*طول سلاح: 865 میلی‌متر

*برد نهایی: 2000 متر

*تعداد خان: 6عدد راستگرد

** "توس" اولین موتور برون‌نصب دریایی

مشخصات:

*نوع موتور: برون‌نصبی دریایی

*قدرت: 200 اسب بخار

*سرعت: 41 نات معادل 74 کیلومتر

*تعداد سیلندر: 6 سیلندر

*حجم موتور: 3000 سی‌سی

*وزن: 320 کیلوگرم

** بالگرد ملی صبا248

مشخصات:

* تعداد موتور: 2موتوره

*تعداد ملخ: 4ملخه

*ظرفیت سرنشین: 8 نفر

*بهره‌مندی از سیستم فول گلس کاکپیت

*مداومت پروازی: 6 ساعت

*قابلیت عملیاتی در محدوده دمایی 25‌ــ تا 55 درجه سانتی‌گراد

** تانک کرار

مشخصات:

*مجهز به سامانه کنترل آتش الکترواپتیکی

*سامانه فاصله‌یاب لیرزی

 *رایانه بالستیک

*قابلیت شلیک به اهداف ثابت و متحرک در شب و روز

*قابلیت شلیک موشک و هدایت لیزری 

*سامانه اتوماسیون تیربار

*توانمندی عبور از مناطق ذوعارضه

*زره مقاوم در برابر انواع سلاح‌های ضدزره

** اولین فرستنده LPS ایرانی (زمین‌پایه)

LPS یک موقعیت‌یاب یک‌مگاواتی بومی با فناوری نیم‌سیکل و زمین‌پایه بوده که قادر است کلیه خدمات موقعیت‌یابی، ناوبری و زمان‌سنجی کشور را که پیش از این بر پایه GPS (متعلق به آمریکا) بود ارائه دهد.

**راکت هدایت‌شونده 333میلی‌متری فجر5

تا کنون از این مدل راکت فجر5 اطلاعاتی منتشر نشده ولی مدل قبلی آن، یک راکت سوخت جامد بالک تاشو با برد 75 کیلومتر، شعاع تراکش‌زایی 500 متر، سرعت 1009 متر بر ثانیه و سرجنگی 178 کیلوگرم بود.

** مین های ضدبالگرد صاعقه و ضدنفر سجیل

مین ضدبالگرد صاعقه در لحظه انفجار به بمب‌های کوچکتر تبدیل شده و تا ارتفاع 500 متری بالا می‌رود و هر پرنده مهاجمی را در آن ارتفاع منهدم می‌کند.

مین ضدنفر سجیل هم تا ارتفاع 10 متر از سطح زمین پرتاب و سپس منفجر می‌شود و ترکش‌های آن به‌صورت بارانی به‌روی نیروهای دشمن ریخته می‌شود.

** موشک‌انداز میثاق3


موشک‌انداز میثاق3

موشک‌انداز دوش‌پرتاب میثاق3، جدیدترین دوش‌پرتاب ایرانی است که نسبت به نمونه‌های قبلی خود میثاق‌های 1 و 2 ارتقا یافته است.

** نارنجک‌انداز 40میلی‌متری

*مجهز به دوربین ترمال (حرارتی)

*دارای دوربین دید در روز و شب

*دارای مسافت‌یاب لیزری

**موشک کروز دریایی نصیر


 

موشک کروز دریایی نصیر برای اولین مرتبه در رزمایش دریایی ولایت 95 ارتش رونمایی شد که تاکنون هیچ تصویری از آن منتشر نشده‌ است.

منبع: تسنیم 


برچسب‌ها: ایران ابرقدرت

طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز
 
موضوعات
لینک دوستان
دیگر موارد


بازدید امروز: 18
بازدید دیروز: 21
کل بازدیدها: 1324508